Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Autorių nuotr.
Reporteris LinaŠaltinis: Etaplius.lt
Lapkričio 17 d. Užvenčio kultūros centre pirmą kartą vyko Kopūstienės virimo čempionatas. Užventiškiai didžiuojasi turėdami savo ūkininką – daržovių augintoją Algimantą Vaupšą, kurio viena iš auginamų daržovių – kopūstai. Iš jų ir buvo išvirta 150 litrų kopūstienės.
Čempionate dalyvavo 7 komandos ir jų virtuvės šefai. Kol puoduose kunkuliavo sriuba, meno mėgėjų kolektyvai, vadovaujami O. Stankienės, J. Juozapavičiaus ir A. Stankaus, „virė“ kultūrinę sriubą. Šventėje sukosi ir šeimyninis tercetas: Stasė (O. Granickienė), Mikasė (O. Kuličauskienė) ir jų „brolis“ (A. Vaupšas). Kopūstienę vertino kompetentinga komisija, vadovaujama Dainiaus Popovo.
Garbinga pirmoji vieta atiteko Junkilų kaimo bendruomenei „Kruteklis“, antroji – Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijai, trečioji – Vaiguvos virtuvei. Specialų prizą Kolainių UDC įsteigė seniūnas. Kelmės rajono savivaldybės mero Vaclovo Andrulio prizas atiteko daržovių augintojui Algimantui Vaupšui.
Informaciją parengė Odeta Kuličauskienė