PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 3 d. 09:22

Konservatoriai naujuoju frakcijos seniūnu Seime išrinko M. Lingę

Lietuva

Mindaugas Lingė. ELTA / Andrius Ufartas

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


316684

Antradienį Seimo konservatorių frakcija išsirinko naująjį seniūną – juo bendru sutarimu paskirtas dabartinis parlamento Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mindaugas Lingė.

Apie tai Eltai patvirtino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos referentė Raminta Keršytė.

„Nėra tokio džiaugsmo ypatingo, juolab kad kitomis aplinkybėmis, jeigu nesimatytų tas horizontas, galbūt ir kitoks sprendimas būtų priimtas. Tų pareigų ir atsakomybių, atrodo, užtenka. Bet frakcijos nariai motyvuotai reiškė pasitikėjimą. Ir, matyt, tie trylika posėdžių, kurie dar yra likę eilinėje sesijoje suplanuota, yra įveikiamas iššūkis“, – antradienį Seime Eltai sakė M. Lingė.

„Vienas iš iššūkių bus biudžeto pateikimas – tai, kas tampriai susiję su Biudžeto ir finansų komitetu. Tai, manau, diskusijos tiek frakcijoje, tiek Seime su kolegomis leis pabaigti sesiją Seime“, – vylėsi jis.

Apie tai, jog siūlys M. Lingei tapti nuolatiniu frakcijos vadovu jau anksčiau buvo užsiminęs laikinai šias pareigas ėjęs Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma. M. Lingė nurodė, kad frakcijos posėdyje diskutuota ir dėl J. Razmos kandidatūros, tačiau kolega atsisakė būti renkamas seniūnu.

ELTA primena, kad sulaukus teisėsaugos dėmesio iš einamų pareigų pasitraukus TS-LKD frakcijos Seime seniūnui Andriui Vyšniauskui, nuspręsta, kad frakcijai laikinai vadovaus pirmasis seniūno pavaduotojas, Seimo vicepirmininkas J. Razma.

Dėl kandidatų į komitetų pirmininkus apsispręs per savaitę

Antradienį konservatoriai frakcijoje diskutavo ir dėl dviejų Seimo komitetų – Užsienio reikalų ir Ekonomikos – pirmininkų postų. Visgi, galutinai dėl teikiamų kandidatų į šiuos postus nebuvo apsispręsta.

„Kadangi už savaitės prasideda eilinė Seimo sesija, tai savaitės bėgyje galutiniai apsispręsime dėl kandidatūrų“, – sakė M. Lingė.

Užsienio reikalų komiteto (URK) vadovo pareigos atsilaisvino po to, kai buvęs pirmininkas Žygimantas Pavilionis buvo paskirtas Seimo vicepirmininku. Tuo metu Ekonomikos komitetui iki šiol vadovavo į Žemės ūkio ministrus paskirtas Kazys Starkevičius.