PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2017 m. Gegužės 31 d. 16:36

Konditerio specialybės mokiniai stažavosi Turkijoje

Šiauliai

Inga ViršilienėŠaltinis: Etaplius.lt


5149

Po mėnesį trukusios praktinės stažuotės Turkijoje, į VšĮ Kuršėnų politechnikos mokyklą sugrįžo penki konditerio specialybės mokiniai – Diana Griciūtė (KO-1 gr.), Tomas Budraitis (KO-1 gr.), Ernestas Jasnauskas (KO-1 gr.), Justina Žulpaitė (KO-2 gr.) ir Neringa Rapimbergaitė (KO-2 gr.). Stažuotė vyko pagal mokyklos įgyvendinamą Erasmus+ programos profesinio mokymo mobilumo projektą „Tarptautinės patirties integracija į profesinio mokymo kaitą“. Praktiką penkių žvaigždučių viešbutyje Meryan (Alanijos regione) organizavo projekto partneris - Turkijos turizmo profesine mokykla.


Foto galerija:

18033441-10155369164508442-9095025098894922212-n.jpg
18058204-10206812530991382-7068167360072392266-n.jpg
18157148-449253105422960-4427197689595413804-n.jpg
18194770-10206812530791377-744102239271517212-n.jpg
18198292-10154860575138451-2818615793596155777-n.jpg
18274721-10154881578183451-5921991667761484358-n.jpg
18588927-1258927280886591-1967216728844958754-o.jpg
fullsizerender.jpg
justina-su-neringa.jpg

Praktikantus mokyti buvo paskirti virtuvės šefai, menedžeriai, kartu dirbantys vietiniai darbuotojai. Kasdien teko dirbti įvairiose svečių maitinimo vietose viešbutyje ir pagrindinėje virtuvėje, kur gaminami plataus asortimento patiekalai. Mokiniai gamino ir puošė saldžius kepinius, kremus, gamino ir kepė picas, sausainius, vaflius. Paskutinę stažuotės savaitę visi kartu buvo mokomi pagaminti tradicinį turkišką skanėstą – baklava, ruošiamą iš sluoksniuojamų itin plonos tešlos („phyllo“) lakštų ir riešutų, sulaistomą sirupu ir medumi. Visi sutiko, kad turkiški desertai labai skanūs, bet itin saldūs.

Praktinėje stažuotėje mokiniai įgijo naudingos profesinės, asmeninės patirties, pagerino anglų kalbos žinias, o bendraudami su turkais darbe ir bendrabutyje, išmoko ir turkiškų žodžių. Koordinatorius Mustafa S. net surengė konkursą ir specialiu prizu apdovanojo daugiausiai turkiškų žodžių išmokusią Neringą R.

Paskutinę darbo dieną bendradarbiai pateikė staigmeną – specialiai mūsų grupei iškepė tortą ir ant jo kremu užrašė visų vardus, visi vaišinosi ir dalijosi įspūdžiais. Vėliau vyko sertifikatų teikimo ceremonija. Viešbučio administracijos atstovai nuoširdžiai padėkojo už gerai atliktą darbą, įteikė tarptautinę patirtį patvirtinančius Europass mobilumo dokumentus ir sertifikatus, prisiminimo dovanėles su Meryan atributika, palinkėjo sėkmės ir kvietė sugrįžti.

Tarptautinis mobilumas leido susipažinti ir geriau pažinti Turkijos gamtą, kultūrą, susirasti naujų draugų. Prisiminimuose ilgam išliks aplankytos Alanijos istorinės vietos, smagi kelionė pripučiama valtimi kalnų upe (raftingu), pasiplaukiojimai laivu, šokiai putose.

Erasmus+ programą Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas ir finansuoja Europos Komisija. Šis pranešimas atspindi tik autorių požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Salvinija Paulauskienė

VšĮ Kuršėnų politechnikos mokyklos projektų vadovė