PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Birželio 12 d. 11:31

Koncertu atsisveikino dvyliką metų šokusi liaudiškų šokių kolektyvo „Pynė“ penktosios kartos jaunimo grupė

Šakiai

Šakių rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Šakių rajono savivaldybė


304459

Birželio 8-osios popietę įvyko ypatingas renginys – Liaudiškų šokių kolektyvo „Pynė“ jaunimo grupės atsisveikinimo koncertas „Milijonas Širdies Valandų“. Šis koncertas žymėjo penktosios „Pynės“ kartos išsiskyrimą, po 12 metų atsidavimo ir meilės šokiui.

Koncerto metu jaunieji šokėjai dar kartą pademonstravo savo talentą ir profesionalumą, atlikdami įvairius lietuvių liaudies šokius, kurie atskleidė jų meistriškumą ir kūrybingumą. Publikai buvo suteikta galimybė dar kartą pamatyti ir įvertinti jaunimo grupės pasiekimus, kurie garsino mūsų kraštą ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniuose festivaliuose.

Renginyje dalyvavo ir Savivaldybės meras Raimondas Januševičius, kuris dėkojo jaunuoliams už milijoną širdies valandų atiduotų liaudies šokio puoselėjimui, pasiekimus, bei profesionaliai ir kūrybingai atliekamus lietuvių liaudies šokius ir įteikė padėkas:

Aušrinei Balčiūnaitei;
Emilijai Liudžiūtei;
Amandai Endriukaitytei;
Tomai Kopicaitei;
Urtei Suslovaitei;
Julijai Olensevičiūtei;
Emilijai Greičiūtei;
Austėjai Naujokaitei;
Eglei Bakanevičiūtei;
Joriui Vizgirdai;
Matui Orentui;
Matui Navickui;
Rokui Bosačiui;
Simonui Žemaičiui;
Liutaurui Mureikai;
Kajui Makūnui;
Aleksui Marcelioniui;
Matui Adomaičiui;
Rapolui Žvirbliui.

Taip pat ypatingas padėkos žodis tartas kolektyvo vadovei Vitalijai Venienei, kurios nesibaigianti energija, aistra šokiui ir nuolatinė parama buvo neatsiejama šokėjų sėkmės dalis.

Šokėjus ir jų vadovę sveikino ir Seimo narė Irena Haase, Savivaldybės tarybos narė Rima Rauktienė, Šakių „Varpo“ mokyklos direktorius Mindaugas Venckūnas, visuomenės veikėja Augenija Kasparevičienė, bei kiti garbūs svečiai.

Atsisveikinimo koncertas „Milijonas Širdies Valandų“ buvo ne tik šokėjų, bet ir visos bendruomenės šventė, pažymėjusi svarbų etapą „Pynės“ istorijoje. Kiekvienas šokis, kiekvienas šypsnys ir kiekviena ašara scenoje atspindėjo tuos metus, kuriuos šie jauni žmonės praleido kartu, puoselėdami ir perduodami lietuvių liaudies šokio tradicijas.

Dėkojame visiems dalyviams ir organizatoriams už šį nuostabų ir nepamirštamą renginį. Tegul „Pynės“ dvasia ir toliau gyvuoja, įkvepianti naujas kartas šokti ir puoselėti mūsų tautos kultūrą.


Foto galerija: