REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 19 d. 07:03

Seimo komitetai diskutuos apie sveikatos sektoriaus ir krašto apsaugos sistemų pasirengimą karo padėčiai

Lietuva

Josvydo Elinsko (ELTA) nuotr.

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: ELTA


305424

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos (NSGK) bei Sveikatos reikalų (SRK) komitetai trečiadienį uždarame posėdyje diskutuos apie sveikatos sektoriaus ir krašto apsaugos sistemų pasirengimą veikti karo padėties sąlygomis.

„Posėdyje dalyvaus Sveikatos apsaugos ministerijos ir Krašto apsaugos ministerijos atstovai. Kalbėsimės apie sveikatos apsaugos sistemos integravimą į gynybos sistemą, įvedus karo padėtį“, – Eltą informavo NSGK pirmininkas Arvydas Pocius.

„Ne visi medikai žino, kad pagal mobilizacijos įstatymą kiekvienai medicininei institucijai, jos darbuotojams numatyta likti darbo vietose įvedus karo padėtį ir t.t. Tai Sveikatos reikalų komitetas ir Sveikatos reikalų ministerija šį klausimą turės aiškiai sutvarkyti ir aiškinti savo darbuotojams“, – paaiškino politikas.

Pasak NSGK pirmininko, jungtinio komitetų posėdžio metu bus kalbama ir apie poreikį peržiūrėti šauktiniams taikomus medicininės patikros reikalavimus.

„Taip pat kalbėsime apie karo prievolės reikalus, apie būtinybę peržiūrėti šaukiamo amžiaus jaunuolių medicininės patikros reikalavimus“, – sakė A. Pocius.

ELTA primena, kad praėjusiais metais, pradėjus kalbėti apie valstybės pasiruošimą grėsmėms, SRK vadovas Antanas Matulas ir tuometinis NSGK pirmininkas Laurynas Kasčiūnas pažymėjo, kad šalies institucijos „jau kurį laiką“ dirbo šiuo klausimu ir kūrė planus, numatančius, kaip Vyriausybė reguliuotų sveikatos priežiūros įstaigų ir medikų veiklą karo atveju.

Tąkart teigta, kad dalis darbų jau yra padaryta, todėl bus keliamas klausimas ir dėl papildomų resursų bei didesnio sveikatos priežiūros sektoriaus finansavimo.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA