Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Pexels.com nuotr.
Reporteris SantaŠaltinis: Etaplius.lt
Mikrobangų krosnelė, be abejo, atnešė daug patogumų į mūsų gyvenimą. Dabar, kai norite dubenėlio sriubos, jums nereikia šildyti viso puodo. Mes žinome apie pagrindines elgesio su mikrobangų krosnelėmis taisykles. Mes žinome, kad mums reikia specialių indų, kad mes neturime šildyti chemikalų ir pan. Tačiau kartais mes darome keletą klaidų šildydami gaminius. Dėl savo nežinojimo atimame iš jų tas naudingas savybes.
1. Margarinas ir sviestas
Kai sviestas ištirps, jis praras savo naudingąsias savybes.
2. Pienas
Dėl kaitinimo daugiau kaip pusė naudingų medžiagų, įskaitant vitaminą B12, dings iš pieno.
3. Šparagai
Taip, jie skanesni, tačiau prarandamas visas baltymų kiekis šildant juos mikrobangų krosnelėje.
4. Kukurūzai
Geriau kepkite. Mikrobangų krosnelė sumažina naudingąsias šio produkto savybes.
5. Brokoliai
Vienas iš produktų, kuriam mikrobangų krosnelė turi neigiamą poveikį. Brokoliai yra puikus antioksidantas iš prigimties, tačiau mirko bangos sunaikina šias savybes.
6. Ryžiai
Norėdami juos sušildyti, geriau naudokite puodą.
7. Apelsinai
Taip, yra žmonių, kurie šildo apelsinus. Nedarykite to. Tokiu būdu jūs visiškai sunaikinate vitaminą C.
8. Česnakai
Turtingiausias vitaminų produktas tampa visiškai nenaudingas tik po 1 minutės mikrobangų krosnelėje.