PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Birželio 12 d. 11:43

Kokias dalis galima pirkti patiems, o kurias geriau patikėti profesionalams?

Lietuva

EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai


304446

Lietuvoje daugėja naujų automobilių, gerėja autoservisų paslaugų kokybė, taip pat ir keičiasi požiūris į automobilių remontą. Dėl to kartais susimąstome – ar iš tikrųjų verta teptis rankas ir bandyti pasikeisti tam tikras automobilių dalis patiems?

Gal geriau, kai tuo užsiims patyrę meistrai, kurie su automobilių remontu dirba kiekvieną dieną, žino daugumos populiarių modelių specifiką ir iššūkius. Nepaisant to, kai kurios automobilių dalys gali būti pakeičiamos ir pačių, jei tik turite garažą ar vietą, kur galima saugiai apžiūrėti automobilį iš visų pusių.

Aišku, jei yra noro ir motyvacijos daryti tai savo rankomis. Nereikia skaičiuoti finansinio atsiperkamumo. Kaip ir su ūkininkavimu bei namų interjero dizainu – tiesiog norisi kažką padaryti savo rankomis, nesvarbu, kad tai kainuos daug laiko ir, galbūt, daugiau pinigų.

Štai automobilių dalys, kurias galite pirkti ir keisti patys

Stabdžių kaladėlės ir diskai

Stabdžių kaladėlių ir diskų keitimas yra gana paprastas procesas, jei turite pagrindinius įrankius ir esate pasirengę pasinaudoti internetiniais gidais. Tai gali padėti jums sutaupyti pinigų ir suteikti naudingų techninių žinių. Tačiau būkite atsargūs ir įsitikinkite, kad viską atlikote teisingai, nes stabdžiai yra esminė saugumo dalis. Tiesa, nepamirškite ir saugumo, nes keičiant stabdžius reikia laikyti automobilį pakeltą virš žemės.

Oro filtrai

Oro filtro keitimas yra vienas lengviausių automobilių priežiūros darbų. Dažniausiai šią užduotį galima atlikti per kelias minutes, nenaudojant specialių įrankių. Tiesiog atidžiai perskaitykite savo automobilio instrukcijas ir įsitikinkite, kad pasirinkote tinkamą filtro modelį. Prie filtrų gali būti sunku prieiti...

Valytuvų šluotelės

Valytuvų šluotelės keitimas yra paprastas ir greitas procesas. Tai galite atlikti patys be jokių papildomų įrankių. Tiesiog pasirinkite tinkamas šluoteles pagal jūsų automobilio modelį ir sekite gamintojo instrukcijas. Patarimas iš skaudžios asmeninės patirties: keisdami šluoteles ant priekinio stiklo uždėkite kartono gabalą. Jei netyčia valytuvo spyruoklė suveiktų dar neuždėjus šluotelės ar gumos, gali tekti keisti visą stiklą.

Akumuliatorius

Nors akumuliatoriaus keitimas reikalauja šiek tiek daugiau pastangų, tai vis dar yra darbas, kurį daugelis pradedančiųjų vairuotojų gali atlikti patys. Būtina atidžiai laikytis saugumo taisyklių, nes akumuliatoriai gali būti pavojingi, jei su jais elgiatės netinkamai. Ir pasirūpinkite reikalingais įrankiais, nes kartais gali tekti nuimti ne vieną apsauginį „sluoksnį“, kol prisikasite iki savo automobilio akumuliatoriaus.

Lemputės ir žibintai

Pakeisti lemputes gali būti nemenkas iššūkis, nes kartais reikia nusiimti visą žibintą (ir jį sudėti atgal). Bet prieš atliekant automobilio techninę apžiūrą vis tiek reikėtų nuvežti į servisą, kad patikrintų šviesų sureguliavimą.

Dalys, kurias geriau patikėti profesionalams

Variklio dalys

Variklis yra sudėtinga automobilio dalis, ir bet kokie su juo susiję darbai reikalauja specifinių žinių bei patirties. Jei kyla problemų su varikliu, geriau kreiptis į profesionalus, kad jie atliktų diagnostiką ir remontą. Neteisingai atliktas remontas gali lemti didelius ir brangius gedimus.

Transmisija

Transmisijos sistemos priežiūra ir remontas yra labai sudėtingi ir reikalauja specialių įrankių bei žinių. Sankabos gedimai gali būti brangūs, todėl rekomenduojama šiuos darbus patikėti profesionalams, kad išvengtumėte dar didesnių problemų. Nusiteikite rimtoms išlaidoms, nes čia nepavyks išsisukti su naudotomis dalimis.

Pakaba ir vairo sistema

Pakabos ir vairo sistemos dalys yra svarbios automobilio valdymui ir saugumui. Keisti šias dalis gali būti sudėtinga ir pavojinga, jei neturite tinkamų įrankių ir žinių. Profesionalai gali atlikti šiuos darbus saugiai ir užtikrintai.

Elektronika

Šiuolaikiniai automobiliai turi daug elektronikos komponentų, kurie gali būti sudėtingi ir trapūs. Diagnostikos ir remonto darbai su elektroniniais komponentais reikalauja specialių žinių ir įrangos. Reikia gerai išmanyti šiuolaikinių automobilių konstrukciją, taip pat apsirūpinti modernia diagnostikos įranga, kad tinkamai sutvarkytumėte elektronikos problemas.

Automobilių dalys Lietuvoje parduodamos internetu, tačiau profesionalūs servisai naudojasi partnerių pagalba, kad dalis gautų kaip įmanoma greičiau. Įvertinkite visus už ir prieš, o jau tada imkitės ieškoti dalių savo automobiliui.

Reklama