PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Liepos 30 d. 15:03

Kodėl verta atidžiau prižiūrėti šalia sklypo ribos augančius želdinius?

Kretinga

Kretingos rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Kretingos rajono savivaldybė


312006

Kretingos rajono savivaldybės administracijos Civilinės saugos ir viešosios tvarkos skyriaus specialistai ragina gyventojus atkreipti dėmesį, ar šalia jų sklypų ribų pasodinti želdiniai (gyvatvorės, vaiskrūmiai, medžiai ir kt.) yra tinkamai apgenėti, ar šakos neišsikiša už sklypo ribos, ar netrukdo pėstiesiems, nepablogina vairuotojams važiuojamosios dalies matomumo, netrukdo valyti kelio dangos.

Pastaruoju metu Civilinės saugos ir viešosios tvarkos skyrius sulaukia nusiskundimų, kad kai kuriose miesto vietose kelkraščiais bei šaligatviais sunku saugiai važiuoti dviračiu ar eiti stumiant vaikišką vežimėlį – trukdo už sklypo ribų išvirtusios gyvatvorės, vaisiais nuklotos šaligatvių atkarpos.

Primenama, kad Kretingos rajono savivaldybės tvarkymo ir švaros taisyklėse nurodyta, jog želdiniai turi būti tvarkomi bei genimi taip, kad neišsikištų už sklypo ribos, neužstotų pastatų numerių, gatvių pavadinimų lentelių ir techninių eismo reguliavimo priemonių, neblogintų matomumo, nekeltų pavojaus ir nekliudytų eismo dalyviams, netrukdytų pėsčiųjų bei transporto priemonių eismui.

Į bendrojo naudojimo teritoriją už tvarkomos teritorijos ribos nukritusius vaisius, medžių lapus, šakas gyventojai privalo surinkti ir tinkamai sutvarkyti. Nukarpytas šakas draudžiama palikti gatvėje.

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį, Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų. Jeigu nusižengiama pakartotinai, bauda siekia nuo 140 iki 600 eurų.