PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 21 d. 09:20

Klovainiuose atidaryta nauja autokroso trasa

Pakruojis

Pakruojo rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Pakruojo rajono savivaldybė


314798

Rugpjūčio 18 dieną Klovainiuose esančios AB „Klovainių skalda“ dolomito karjerų teritorijoje atidaryta nauja autokroso trasa.

Ši sporto šaka daugiau nei po 20 metų vėl sugrįžo į Pakruojo kraštą, Pakruojo automobilių sporto klubui (vad. Audrius Kliminskas) bendradarbiaujant su minėta įmone, įgyvendinus trasos statymo projektą. Tokio tipo trasa išskirtinė - ji buvo įrengiama remiantis kitų šalių pavyzdžiais, atsižvelgta į dalyvių ir žiūrovų saugumą. 950 metrų ilgio Klovainių autokroso trasa ypatinga tuo, kad lenktynininkai čia išvysto itin didelį greitį, o tvirtas dolomito skaldos pagrindas užtikrina kokybiškumą ir ilgaamžiškumą.

Atidarytoje trasoje savo jėgas išbandė šeštojo, finalinio Lietuvos automobilių Mini kroso čempionato dalyviai. Susirinkusius svečius pasveikino bei naująją lenktynių trasą atidarė Pakruojo rajono savivaldybės meras Saulius Margis. Jis nuoširdžiai padėkojo Pakruojo automobilių sporto klubo prezidentui Audriui Kliminskui ir AB „Klovainių skalda“ generaliniam direktoriui Vitoliui Urmonui už paramą įgyvendinant idėjas bei garsinant Pakruojo krašto vardą. Meras džiaugėsi, kad naujoji atidaryta automobilių sporto trasa taps nauju turistų bei šio sporto mėgėjų ir entuziastų traukos centru.

Trasos atidarymo metu susirinkusius dalyvius bei renginio žiūrovus sveikino, saugių lenktynių linkėjo mūsų kraštiečio, Lietuvos automobilių sporto čempiono Prano Orvydo žmona Virginija Orvydienė bei Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius. Svarbu paminėti, kad šiose varžybose Pakruojo rajono savivaldybė įsteigė pereinamąją komandinę Prano Orvydo taurę, dėl kurios galėjo rungtyniauti į vieną komandą susibūrę skirtingų ekipų sportininkai.

Prasidėjusiose lenktynėse netrūko įtampos. Jau pirmuose, kvalifikaciniuose išvažiavimuose automobiliai patyrė virtimus. Incidentų metu niekas nenukentėjo, tačiau varžybos šiems sportininkams dėl padarytos žalos automobiliams buvo baigtos. Visą sekmadienio dieną įnirtingai lenktyniavę sportininkai atkakliai varžėsi dėl pagrindinio prizo – Prano Orvydo pereinamosios taurės, tačiau po finalinių važiavimų buvo aišku, kad ji lieka Pakruojyje. Pereinamąją komandinę P. Orvydo taurę laimėjo Pakruojo krašto automobilių klubo „Mūša kross“ komanda ir jos lenktynininkas Paulius Šniukas. Visi varžybų prizininkai buvo apdovanoti taurėmis bei rėmėjų UAB „Montaka“, Pakruojo kradito unija ir generalinio rėmėjo AB „Klovainių skalda – Milsa grupė“ įsteigtais prizais.

Jau visai netrukus, rugsėjo 8-ą dieną Klovainių automobilių trasoje vėl savo jėgas išbandys stipriausi Lietuvos autokroso lenktynininkai. Čia įvyks paskutinis Lietuvos automobilių kroso čempionato etapas.


Foto galerija: