REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2023 m. Kovo 19 d. 18:26

Klasikiniai desertai vos per 5 minutes

Lietuva

Freepik nuotr.

EtapliusŠaltinis: Savaitraštis „Etaplius“


261870

Viena karščiausių šių dienų tendencijų konditerijos pasaulyje – vieno puodelio desertai. Šiems nesudėtingiems skanėstams nereikia orkaitės ar kitų įmantrių virtuvės prietaisų – užtenka vos mikrobangų krosnelės.

Nors vieno puodelio deserto tendencija atrodo itin nauja, jos pradmenys gali siekti daugiau nei 200 metų. Šios tendencijos pirmtakas yra paprasčiausias keksiukas. Tokie paprasti receptai, kuriuose desertą užtenka pašauti į krosnelę kelioms minutėms ar tiesiog palikti sustingti šaldytuve, nereikalauja jokių išskirtinių gebėjimų. Svarbu pasirinkti puodelį, kuris saugus naudoti mikrobangų krosnelėje, taip pat jis turi būti pakankamai didelis, kadangi gaminys kepdamas kyla ir gali išbėgti per kraštus, apsaugai puodelyje galite patiesti kepimo popierių.

Vieno puodelio tiramisu

Reikės:

  • 30 g riebios grietinėlės
  • Cukraus
  • Vanilės ekstrakto
  • 30 g maskarponės sūrio
  • 4 sausainių „damų pirštai“
  • Nedidelio puodelio stiprios espreso kavos
  • Kakavos miltelių papuošimui

Gaminame: suplakite grietinėlę, cukrų ir vanilę, kol susidarys puri masė. Sudėkite maskarponės sūrį ir toliau plakite, kol masė sustandės. Panardinkite sausainius į kambario temperatūros espreso kavą. Į puodelį dėkite kavos prisigėrusius pirštelius (gali tekti aplaužyti, kad tilptų). Ant šio sluoksnio paskleiskite pusę plaktos grietinėlės mišinio. Pakartokite procesą su abiem sluoksniais, viršuje turi likti grietinėlė. Pabarstykite kakavos milteliais ir skanaukite atvėsintą šaldytuve.

azerbaijan_stockers nuotr.

Morkų pyragas puodelyje

Reikės:

  • 4 šaukštų miltų
  • Trečdalio šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio cinamono
  • Vanilės ekstrakto
  • 1,5 ištirpdyto šaukšto sviesto
  • 2 šaukštų pieno
  • Tarka susmulkintos morkos

Gaminame: į nedidelį dubenį sudėkite visus ingredientus ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Kepkite pyragą mikrobangų krosnelėje 1–1,5 minutes. Tortas turi atrodyti standus ir neištižęs.

Riešutų sviesto pyragas puodelyje

Reikės:

  • 3 šaukštų ištirpinto sviesto
  • 3 šaukštų rudojo cukraus
  • Vieno kiaušinio trynio
  • Pusės šaukšto vanilės ekstrakto
  • Vieno šaukšto grietinėlės
  • 2 šaukštų riešutų sviesto
  • 3 šaukštų miltų
  • Pusės šaukšto kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Kelių gabaliukų pieniško (arba juodojo) šokolado

Gaminame: puodelyje išmaišykite sviestą su cukrumi, tuomet supilkite trynį ir vanilės ekstraktą ir dar kartą permaišykite. Supilkite grietinėlę bei riešutų sviestą, viską vėl išmaišykite. Sudėkite likusius ingredientus – miltus, kepimo miltelius ir druską, masę išmaišykite. Galiausiai suberkite sutrupintą šokoladą ir paskutinį kartą viską išmaišykite. Kepkite mikrobangų krosnelėje apie 90 sekundžių.

Vieno puodelio sūrio pyragas

Reikės:

  • 4 šaukštų kreminio sūrio užtepėlės
  • 2 šaukštų graikiško jogurto
  • Pusės šaukštelio cukraus
  • Vieno išplakto kiaušinio
  • 1/4 šaukštelio vanilės
  • 4 iki trupinių susmulkintų sausainių
  • 1 valgomojo šaukšto ištirpinto sviesto

Gaminame: sutepkite mikrobangų krosnelei tinkamo puodelio vidų sviestu ir sudėkite sausainių masę bei ištirpintą sviestą, viską išmaišykite. Pirštais paspauskite trupinius, kad puodelio apačioje susidarytų pluta. Į dubenį įmuškite kiaušinį, kreminį sūrį, jogurtą, cukrų ir vanilę. Išmaišykite iki vientisos tešlos ir supilkite ant sausainių masės. Kepkite mikrobangų krosnelėje apie 2 minutes, priklausomai nuo krosnelės galingumo. Sūrio pyragaitis turi būti tvirtas. Prieš valgydami leiskite sūrio pyragui atvėsti ir sustingti.

freepik nuotr.

Šokoladinis keksas puodelyje

Reikės:

  • 3 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų miltų
  • Vieno šaukšto kakavos miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 3-4 gabaliukų juodojo šokolado
  • 2 šaukštų ištirpinto sviesto
  • 3 šaukštų pieno
  • Ketvirčio šaukšto vanilės ekstrakto

Gaminame: puodelyje sumaišykite cukrų, druską bei kakavos miltelius. Suberkite į masę sutrupintus šokolado gabalėlius. Supilkite ištirpintą sviestą, pieną bei vanilę ir lengvai išmaišykite. Ant viršaus užberkite dar truputėlį šokolado. Kepkite mikrobangų krosnelėje apie 90 sekundžių. Gardinkite plakta grietinėle, ledais ar šviežiomis uogomis.

Pranešimas spaudai



REDAKCIJA REKOMENDUOJA