PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 16 d. 14:46

Klaipėdos uoste pradėjo veikti žaliasis laivybos maršrutas

Klaipėda

Klaipėdos uosto nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


318786

Klaipėdos uoste pradėjo veikti pirmas žaliasis laivybos maršrutas. Sprendimą Lietuvos uostamiestį įtraukti į maršrutą, kuriuo kursuos žaliuoju metanoliu varomi, konteinerius gabenantys laivai, priėmė Singapūro laivybos įmonė „X-Press Feeders“.

Pranešama, kad pirmadienį pajudėjęs pirmasis metanoliu varomas laivas „Eco Umande“ Klaipėdos uoste lankysis kas dvi savaites.

„Šiandien Klaipėdos uostas žymi svarbų istorijos momentą – pirmąjį uoste reguliariai kursuosiančio žaliuoju metanoliu varomo laivo „Eco Umande“ įplaukimą, kuris ne tik simbolizuoja tvarios laivybos eros pradžią Klaipėdos uoste, bet ir įtraukia Lietuvą į tarptautinį žaliųjų laivybos maršrutų tinklą. Tai didelis įvertinimas mūsų pastangoms siekti aplinkosauginių tikslų ir įrodymas, kad esame tarp pažangiausių Europos uostų“, – pranešime cituojamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Konteinerius į Klaipėdos konteinerių terminalą ir iš jo plukdysiantis laivas „Eco Umande“ yra 148 metrų ilgio. Vienu metu 1 260 TEU konteinerių galintis plukdyti laivas kursuos maršrutu Roterdamas–Antverpenas–Klaipėda–Ryga–Roterdamas, rašoma pranešime.