PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 15 d. 14:37

Klaipėdos savivaldybė planuoja atnaujinti ekonominės plėtros strategiją

Klaipėda

Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: ELTA


324024

Klaipėdos miesto savivaldybė siekia atnaujinti 2018 metais patvirtintą miesto ekonominės plėtros strategiją. Planuojama, kad ji bus atnaujinta per 6 mėnesius.

Klaipėda turi be galo daug potencialo, o ekonominis proveržis miestui labia reikalingas. Norime spartesnių pokyčių, todėl inicijuojame strategijos atnaujinimą – tikslai ir priemonės turi būti peržiūrėtos ir pakoreguotos pagal šiandienos poreikius “, – sako meras Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos ekonominės plėtros strategijoje, apimančioje laikotarpį iki 2030 metų (KEPS 2030) numatyti 4 prioritetiniai sektoriai: Jūrinė ekonomika, Bioekonomika, Pažangios pramonės ekonomika, Kūrybinė ir paslaugų ekonomika.

Numatytos ir strateginės kryptys: palankios sąlygos verslui, investuotojams ir talentams, inovatyvi ir ateities ekonomikos poreikius atitinkanti švietimo ir mokslo sistema, patrauklus, įtraukiantis ir pasiekiamas regiono centras.

Meras pabrėžia, kad nors tarybos daugumos programoje iškeltas uždavinys peržiūrėti ir atnaujinti Ekonominės plėtros strategiją, pasiteisinusios ir pridėtinę vertę miestui duodančios priemonės bus tęsiamos ir toliau.

Skaičiuojama, kad šiemet startegijoje numatytoms priemonėms buvo skirta 1,5 mln. eurų. Didžioji dalis lėšų atiteko švietimo srities priemonėms.

„Taip pat šiemet suplanuota investuoti 2,9 mln. eurų į infrastruktūros priemones – jau rekonstruota Baltijos prospekto ir Šilutės plento sankryža, projektuojamas kelias į LEZ, tikimasi pradėti Lypkių gatvės statybą, tęsiamas pilies didžiojo bokšto atstatymas, tvarkomas senamiestis, planuojama investuoti į Šiaurinio rago promenadą prie Memelio miesto, „Klaipėdos energijos“ konversiją, pietinio pocentrio suformavimą Stariškių vietovėje“, – vardina A. Vaitkus.

Numatoma, kad strategija bus atnaujinta per 6 mėnesius, dėl atnaujinimo pasirašyta sutartis su UAB Smart Continent LT, kuri turės organizuoti atnaujinimo procesą bei su strategijos partneriais išgryninus tolimesnes kryptis, rodiklius bei priemones, atnaujinti strategiją.