PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 31 d. 13:35

Klaipėdos rajono savivaldybės sveikatos centre – naujos paslaugos

Klaipėda

Pixabay.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Klaipėdos rajono savivaldybės inf.


303028

Jau nuo birželio 1-osios pradeda veikti Klaipėdos rajono savivaldybės sveikatos centras. Bendradarbiaujant sveikatos įstaigoms, siekiama ne tik gerinti jau teikiamų paslaugų kokybę, bet pacientams pasiūlyti ir naujų, tokių kaip ambulatorinės paliatyviosios pagalbos ir cukrinio diabeto slaugos.

„Visoje Lietuvoje steigiamų sveikatos centrų prioritetas – užtikrinti gyventojams prieinamas ir kokybiškas sveikatos priežiūros paslaugas, jų tęstinumą, taip pat ir gerinti savivaldybės gyventojų sveikatos rodiklius. Tokiomis ambicijomis vadovaujasi ir Klaipėdos rajono savivaldybės sveikatos centras, tad paslaugų spektras bus stiprinamas bei plečiamas ir Klaipėdos rajone“, – sako Klaipėdos rajono savivaldybės vicemeras Vytautas Butkus.

Viena iš naujų paslaugų, kuri bus teikiama Klaipėdos rajono gyventojams, – ambulatorinės paliatyviosios pagalbos. Ši paslauga skirta pagerinti pacientų, sergančių sunkiomis, nepagydomomis ligomis, gyvenimo kokybę. Ji orientuota į simptomų valdymą, skausmo kontrolę, psichologinę ir socialinę paramą tiek pacientui, tiek jo artimiesiems. Ambulatorinė paliatyvioji pagalba teikiama ne stacionare, o paciento namuose ar specializuotuose centruose, kur pacientai gali gauti reikiamą pagalbą be būtinybės ilgam laikui likti ligoninėje.

Tokia pagalba ypač svarbi ligoniams, sergantiems vėžiu, širdies, plaučių ar inkstų nepakankamumu ir kitomis sunkiai gydomomis ligomis.

Sveikatos centras šią paslaugą planuoja pradėti teikti nuo šių metų vasaros vidurio.

Dar viena nauja paslauga – cukrinio diabeto slaugos. Ji skirta padėti pacientams, sergantiems cukriniu diabetu, taip pat išmokti valdyti savo ligą ir išlaikyti kuo geresnę gyvenimo kokybę. Pacientai mokomi apie diabetą, tinkamą mitybą, fizinio aktyvumo svarbą, supažindinami su galimomis konsultacijomis, teikiamos vaistų vartojimo konsultacijos, reguliariai atliekami reikalingi tyrimai ir pan.

Šias paslaugas Sveikatos centras rajono gyventojams teiks nuo kitų metų pradžios, o pereinamuoju laikotarpiu tai darys Klaipėdos universiteto ligoninė.

Įsteigus Sveikatos centrą, bus stiprinamos ir šeimos gydytojų paslaugos – pacientais rūpinsis visa šeimos gydytojo komanda: slaugytojas, akušeris, kineziterapeutas, gyvensenos medicinos specialistas, socialinis darbuotojas, atvejo vadybininkas ir apylinkės administratorius. Taip pat planuojama, kad po rajoną kursuos mobili ambulatorija. Pacientams bus pasiūlytos terapinės vandens procedūros, dienos ir ambulatorinės chirurgijos, vaikų ir suaugusiųjų dienos stacionaro ir daug kitų sveikatos paslaugų.