REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 10 d. 09:49

Klaipėdos rajone pirmą kartą apsilankė Nyderlandų Karalystės ambasadorius

Klaipėda

Etaplius.ltŠaltinis: Klaipėdos rajono savivaldybės inf.


300712

Klaipėdos rajono savivaldybėje pažintinio vizito tikslais lankėsi Nyderlandų Karalystės ambasadorius Jackas Twissas Quarlesas van Uffordas.

Merui Broniui Markauskui ir vicemerui Vytautui Butkui ambasadorius pristatė garbės konsulę Jurgitą Šilinskaitę-Venslovienę, taip pat domėjosi Klaipėdos rajono specifika – kokio pobūdžio verslo investicijos iš užsienio būtų laukiamos Klaipėdos rajone, kokios teritorijos paliktos industrinei plėtrai.

Pristatydami Klaipėdos rajoną, jo vadovai pabrėžė, kad jis išties įvairialypis: čia mielai kuriasi nauji verslai, tačiau greta puikiai dera ir gyvenimas gamtoje su darna. Pristatytas ir kasmet augantis Savivaldybės biudžetas bei kiek lėšų skiriama vienai ar kitai sričiai, apžvelgti svarbiausi įgyvendinti ir dar vykdomi infrastruktūros, kultūros ir kiti projektai.

Pasak ambasadoriaus, pastaruoju metu olandai, siekdami plėsti verslą užsienio rinkose, vis dažniau atsigręžia ir į Lietuvą. Naujausias tokio bendradarbiavimo pavyzdys – olandiškų dviračių gamyklos statyba Kėdainiuose.

„Išties, geriausia reklama apie šalį ir galimybes joje išgirstamos iš tų investuotojų, kurie čia jau veikia. O olandams ir lietuviams bendrauti verslo srityje sekasi labai gerai – dėl panašaus požiūrio į verslo etiką ir bendrus įsipareigojimus“, – sakė Nyderlandų Karalystės ambasadorius.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA