PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 1 d. 14:27

Sustabdyta Klaipėdos Atgimimo aikštės rekonstrukcija: rasta daugiau nei dvi dešimtys sprogmenų

Klaipėda

Rekonstruojant Klaipėdos Atgimimo aikštę, joje rasta daugiau nei dvi dešimtys sprogmenų. Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


321448

Rekonstruojant Klaipėdos Atgimimo aikštę, joje rasta daugiau nei dvi dešimtys sprogmenų, praneša uostamiesčio savivaldybė.

Kaip teigiama savivaldybės pranešime spaudai, praėjusią savaitę specialiosios tarnybos ir išminuotojai rekonstruojamoje teritorijoje lankėsi tris dienas iš eilės, iš viso rasta daugiau nei dvi dešimtys sprogmenų. Tarp jų buvo 9 artileriniai sviediniai, 11 minosvaidžio minų, 2 nevaldomos raketos. Sprogmenys išvežti ir sunaikinti.

„Tokie kasdieniai radiniai signalizuoja apie galimą sudėtingą situaciją, aikštėje dirbantys žmonės įsitikinę, kad tai ne pabaiga. Akivaizdu, kad tęsti darbus yra nesaugu, todėl priėmėme sprendimą kreiptis į Krašto apsaugos ministeriją ir prašyti pagalbos nustatant ir neutralizuojant sprogmenis. Pagal turimą pirminę informaciją susidaro įspūdis, kad Atgimimo aikštė yra užminuota, randama ne tik sprogmenų, tačiau ir žemiau jų sudėti trotilo užtaisai“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Anot savivaldybės, darbai Atgimimo aikštėje bus atnaujinti su Krašto apsaugos ministerija suradus sprendinius, kaip neutralizuoti sprogmenis ir užtikrinti darbuotojų ir visuomenės saugumą. Nepaisant darbų sustabdymo, rangovas visą laikotarpį privalės užtikrinti, kad objektas būtų saugiai aptvertas ir čia negalėtų patekti pašaliniai žmonės.

Šios aikštės rekonstrukcija startavo liepos mėnesį.