REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Gegužės 20 d. 10:39

Klaipėdoje baigiami Baltijos prospekto bei Šilutės ir Vilniaus plentų sankryžos rekonstrukcijos darbai

Klaipėda

Asociatyvi nuotr.

EtapliusŠaltinis: ELTA


301714

Susisiekimo ministerija praneša, kad baigiami pagrindinės Klaipėdos miesto Baltijos prospekto bei Šilutės ir Vilniaus plentų žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiam projektui šiemet skirta daugiau kaip 1 mln. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšų.

Skelbiama, kad rekonstrukcijos metu sankryžoje rytų–vakarų kryptimi pastatyti du apie 400 metrų ilgio viadukai. Esama žiedinė sankryža rekonstruota į „turbo žiedą“ su požeminėmis pėsčiųjų perėjomis, pėsčiųjų ir dviračių takais, apsauginiais atitvarais.

Taip pat įrengtos saugaus eismo priemonės – vertikalus ir horizontalus ženklinimas, kelio ženklai, santvaros, taip pat apšvietimas.
Baltijos prospekto bei Šilutės ir Vilniaus plentų žiedinės sankryžos rekonstrukcija – tęstinis projektas, vykdomas nuo 2020 m. Bendra projekto vertė siekia apie 40 mln. eurų.

Atsižvelgiant į šio projekto svarbą, rekonstrukcijos sudėtingumą ir didelę projekto kainą, jam kasmet skiriama KPPP lėšų: 1,6 mln. eurų 2020 m., beveik 8,5 mln. eurų 2021 m., 8,75 mln. eurų 2022 m., per 4 mln. eurų 2023 m. ir daugiau kaip 1 mln. eur. – šiemet.

Iš viso šiemet KPPP lėšomis finansuojama 11 projektų, įgyvendinamų Alytaus miesto, Biržų rajono, Kauno miesto, Klaipėdos miesto, Kretingos rajono, Panevėžio miesto, Šiaulių miesto, Tauragės rajono, Vilniaus miesto savivaldybėse, jiems bendrai numatyta 16,1 mln. eurų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA