Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
(Ashur Ro nuotr.)
Monika ŠlekonytėŠaltinis: Etaplius.lt
Pasaulyje yra maždaug 85 bulvių rūšys ir beveik 3 000 jų veislių. Nors šias daržoves skiria formos, dydis ir spalva, tačiau vienija maistinių medžiagų kuriama nauda organizmui. Bulvių sudėtyje yra organizmui itin svarbių vitaminų A, B, C ir K bei mikroelementų – fosforo, aminorūgščių, kalio, cinko ir geležies.
Ant iešmo keptos bulvės
Jums reikės: 15 nedidelių bulvių, 70 g sviesto, kelių saujų krapų, rozmarinų, raudonėlių, laiškinių česnakų arba bet kokių kitų mėgstamų prieskoninių žolelių, 6 česnako skiltelių, kmynų, druskos ir pelėsinio sūrio.
Gaminimo eiga: bulves švariai nuplaukite, sumaukite ant iešmų ir padėkite ant folijos. Tada dosniai apibarstykite smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, kmynais, česnakais ir druska. Šalia kiekvienos bulvės padėkite ir sviesto gabalėlį. Iešmus įvyniokite į foliją ir gerai užspauskite, kad kepimo metu, vartant iešmus, neišbėgtų sviestas ir žolelės. Sūrį taip pat įvyniokite į foliją, geriausia – dvigubą jos sluoksnį. Bulves kepkite apie 30–40 minučių, o likus 5–10 minučių iki bulvių kepimo pabaigos, į grilį ar vienkartinę kepsninę įdėkite sūrį. Pasibaigus kepimo laikui, išvyniokite bulves iš folijos ir šalia patiekite keptą sūrį.
Ant grotelių keptos saldžios bulvės su medumi
Jums reikės: 6 saldžių bulvių, 150 g tirpinto sviesto, 90 g skysto medaus, kelių arbatinių šaukštelių kario ir kitų mėgstamų prieskonių.
Gaminimo eiga: bulves švariai nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais ar skiltelėmis. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su medumi bei kario prieskoniais. Pasirinktą bulvių pusę ištepkite medaus, sviesto ir kario mišiniu ir ja dėkite bulves ant įkaitintos kepsninės grotelių. Viršutinę bulvių pusę pagardinkite jūsų mėgstamais prieskoniais. Kepsninę uždenkite dangčiu arba folija ir kepkite apie 20 minučių, retkarčiais bulves apversdami, kad jos nesudegtų. Praėjus šiam laikui, galite bulves patiekti ant stalo.
Parengta pagal pranešimą spaudai