PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 3 d. 07:39

Kinijoje mokyklinis autobusas įsirėžė į minią, žuvo 11 žmonių

Pasaulis

Žvakės / Freepik

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


316655

Rytų Kinijoje antradienį mokyklinis autobusas įsirėžė į žmonių minią prie vidurinės mokyklos, žuvo 11 žmonių, tarp jų – ir penki mokiniai, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Valstybinis transliuotojas CCTV pranešė, kad vairuotojas 7.27 val. ryto, artėdamas prie mokyklos Šandongo provincijos Taiano mieste, „prarado transporto priemonės kontrolę“ ir autobusas įvažiavo į kelio pakraštyje buvusią tėvų ir vaikų grupę.

„Šiuo metu žinoma, kad per incidentą žuvo 11 žmonių, iš kurių šeši buvo tėvai ir penki mokiniai“, – po 11.30 val. pranešė transliuotojas. Jo žiniomis, dar vieno žmogaus būklė „kritinė“, o dar 12 žmonių gyvybės rodikliai „stabilūs“.

Socialiniuose tinkluose išplatintuose vaizduose matyti suaugusieji, klūpantys šalia vaikų krauju permirkusiais drabužiais, gulinčių ant kelio šalia pilko autobuso. Iš pradžių vaizdai buvo nepatvirtinti, tačiau AFP pavyko nustatyti, kad jie daryti Šandonge, prie mokyklos, kur įvyko avarija.

Vairuotoją sulaikė vietos policija, o įvykio priežastis „tiriama“, pranešė CCTV.

Šią savaitę Kinijoje daugelis valstybinių mokyklų pradėjo naujus mokslo metus.

Šalyje dažnai pasitaiko mirtinų eismo įvykių dėl nepakankamai griežtų saugumo standartų ir plačiai paplitusio netvarkingo vairavimo.

Liepos mėnesį policija pranešė, kad centriniame Čangšos mieste automobilis rėžėsi į pėsčiuosius, žuvo aštuoni žmonės ir penki buvo sužeisti.