PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 29 d. 11:58

Kinija pasveikino Venesuelos prezidentą N. Maduro su perrinkimu

Pasaulis

Nicolas Maduro / Scanpix

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


311770

Pirmadienį Kinija pasveikino Venesuelos prezidentą Nicolasą Maduro su perrinkimu, nors opozicija ir pagrindinės regiono valstybės iš karto atmetė oficialius balsavimo rezultatus.

„Kinija sveikina Venesuelą su sklandžiai surengtais prezidento rinkimais ir sveikina prezidentą Maduro su sėkmingu perrinkimu“, – per įprastą spaudos konferenciją sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Lin Jianas. „Kinija pasirengusi praturtinti mūsų strateginę partnerystę ir suteikti daugiau naudos abiejų šalių žmonėms“, – sakė jis ir pridūrė, kad „Kinija ir Venesuela yra geros draugės ir partnerės, palaikančios viena kitą“.

Pekinas yra pagrindinis Venesuelos kreditorius ir palaiko glaudžius ryšius su diplomatiškai izoliuota, infliacijos nusiaubta socialistine valstybe. N. Maduro rugsėjį lankėsi Kinijoje, susitiko su prezidentu Xi Jinpingu ir pareiškė, kad „istorinis“ vizitas buvo skirtas „sustiprinti bendradarbiavimą ir kurti naują pasaulio tvarką“.

Venesuelos lyderis buvo paskelbtas sekmadienį vykusių prezidento rinkimų nugalėtoju, gavęs 51,2 proc. balsų, tačiau Venesuelos opozicinė koalicija tvirtina, kad 70 proc. balsų gavo opozicijos kandidatas, ir atmetė N. Maduro lojalios rinkimų institucijos pateiktus skaičius.