Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Pexels.com nuotr.
Etaplius.ltŠaltinis: VMVT inf.
Šaltis – tai natūralus „konservantas“, kuris stabdo mikroorganizmų augimą ir dauginimąsi. Taigi užšaldžius mėsą dar nepasibaigus gamintojo nurodytam galiojimo terminui, galima prailginti jos galiojimą keletą ar net keliolika mėnesių. Šaldyta mėsa bus saugi vartoti, jeigu bus užšaldyta iki gamintojo nurodyto galiojimo termino bei ekspertų patarimu, norint mėsą išlaikyti kokybišką šaldiklyje, reikėtų laikytis šių šaldymo terminų:
- 9 mėn. – paukštienos dalys,
- 12 mėn. – visa paukštienos skerdenėlė,
- 3-4 mėn. – paukštienos subproduktai,
- 4-12 mėn. – kitos rūšies išpjaustyta mėsa,
- 3-4 mėn. – smulkinta mėsa,
- 8-12 mėn. – laukinių medžiojamųjų gyvūnų mėsa.
Naudinga žinoti
Užšaldomą mėsą svarbu sandariai supakuoti. Ant pakuotes, kurioje bus šaldoma mėsa, rekomenduojama nurodyti užšaldymo datą - taip nepasimirš kada mėsa buvo užšaldyta ir neužsiliks šaldiklyje per ilgai. Reikėtų stengtis mėsą šaldyti kuo mažesniais kiekiais, kad jos vidaus temperatūra kaip galima greičiau pasiektų -18 °C.
Atitirpinta mėsa turi būti laikoma šaltai ir ją reikėtų pradėti ruošti nedelsiant, ne vėliau kaip per 24 val.