PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 30 d. 16:48

Ketvirtą kartą burtis draugėn pakvietė „Kultūros pusryčiai“

Šiauliai

Tomo Griniaus nuotr.

Indrė GailienėŠaltinis: Pranešimas spaudai


302957

„Kultūros pusryčiai“ – tradicija tapęs renginys, kuris kviečia burtis, diskutuoti ir kartu ieškoti naujų perspektyvų ir vizijų kultūrai Šiauliuose.

Gegužės 30 d. Šiaulių technologijų mokymo centre vyko jau ketvirtasis Šiaulių miesto kultūros, švietimo, turizmo ir kitų įstaigų atstovų susitikimas.

Pagrindinis susitikimo tikslas – aptarti kultūros ir švietimo sąjungą Šiauliuose. Kultūra ir švietimas yra neatsiejamos dalys, kurios glaudžiai koreliuoja viena su kita ir atranda bendrų sąlyčio taškų. Apskritai, kultūra privalo eiti greta švietimo, nes bendra šio reiškinio koncepcija formuoja miesto vertybes, plečia pasaulėžiūrą, puoselėja tradicijas ir paveldą, skatina kultūrinę įvairovę, kūrybiškumą ir toleranciją.

Svarbu pabrėžti, kad galiausiai Šiaulių miesto atstovai, kurie rūpinasi kultūros, švietimo ir turizmo plėtra palieka savo „uždarą burbulą“ ir savo idėjomis bei įžvalgomis dalijasi tarpusavyje. Tai vienas svarbiausių žingsnių norint puoselėti miesto identitetą ir garsinti Šiaulių vardą.

„Kultūros pusryčių“ metu susitikimo dalyviai kūrybiškai pristatė savo idėjas tema „Koks yra Šiaulių skonis?“. Po nuotaikingos ir aktyvios diskusijos grupėse sulaukėme neįkainuojamų minčių: nuo cepelino glaistyto šokoladu ir metalo pabarstukais iki ateities projekto „Skanauk Šiaulius“.


Foto galerija: