Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
anonymous anonymousŠaltinis: Etaplius.lt
Ingredientai:
300 g sausainių (Selga migdoliniai)
100 g sviesto
3 kiaušiniai
stilinė cukraus
100 g smulkintų riešutų (migdolai, lazdyno, graikiški)
100 g šokolado (pieniškas)
2 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Čia neįprastas tinginio receptas, nes šis tinginys keptas, rezultatas dar geresnis negu įprasto tinginio. Sausainius sutrupinam, sumaišom su riešutais ir atidedam į šalį. Šokoladą ištirpiname dubenėlyje drauge su sviestu. Atskirai sumaišome kiaušinius su cukrumi, supilame praaušusią šokolado ir sviesto masę, išmaišom. Sudedam kakavą ir riešutus, išmaišom. Gautą masę supilam ant sausainių, gerai viską sumaišome. 20x30 cm kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir į ją sukrečiame sausainių masę. Masę paspaudžiame, jog pasiskirstytų tolygiai. Šauname į iki 170C įkaitintą orkaitę ir kepame 20 min (tik ne ilgiau, nes perkepęs pyragas neskanus). Ištraukiame iš orkaitės, leidžiame atvėsti ir dedame į šaldytuvą, jog sustingtų. Geriausiai palikti per naktį ar bent kokias 3 valandas.