PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Spalio 21 d. 15:57

Kelyje netoli Radviliškio atvira liepsna degė vilkikas: ugniagesiams pavyko iš kuro bako išpumpuoti apie 200 litrų degalų

Šiauliai

Vilkiko gaisras A9 kelyje. Facebook grupių „Pagalba vairuotojams Šiauliuose“ ir „Šiauliai online“ nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


325053

Pirmadienio rytą kelyje A9 (Panevėžys-Šiauliai) užsidegė vilkikas. Ugnis vilkiką gerokai nuniokojo. Gaisrą gesinusiems ugniagesiams nuo dar didesnės nelaimės pavyko apsaugoti aplinkinius – iš kuro bako išpumpuoti keli šimtai litrų degalų.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovės Editos Zdanevičienės. Pranešimas apie gaisrą A9 kelyje tarp Šiaulių ir Radviliškio (62 km) buvo gautas penkios minutės po 8 valandos ryto.

„Atskubėjus pirmosioms ugniagesių pajėgoms, vilkiko kabina ir priekaba jau degė atvira liepsna. Laimė, vairuotojas nenukentėjo. Vilkikas vežė nedegų krovinį – keramikinius blokelius. Ugniagesiams pavyko specialios įrankos pagalba iš bako išpumpuoti apie 200 litrų degalų. Gaisro metu išgedė degiosios kabinos medžiagos, ugnis buvo apėmusi vilkiką atvira liepsna, tad jis stipriai nukentėjo, sprogo padangos“, – sakė PAGD atstovė.

Anot jos, dėl saugumo gaisro gesinimo metu minėtame kelyje eismas buvo uždarytas dėl galimo sprogimo pavojaus. Laimė, degalus ugniagesiams pavyko išpumpuoti. Eismą magistraliniame kelyje buvo uždarę policijos pareigūnai. Vairuotojai laikinai turėjo rinktis kitą maršrutą.

Gaisrą gesino trys ugniagesių autocisternos. Jį pavyko numalšinti 8 valandą 50 minučių. 10 valandą 38 minutės ugniagesiai jau buvo baigę tvarkyti kelio dangą.

Nuo ko vilkike kilo gaisras nustatytys gaisrų tyrimo ekspertai.