PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 24 d. 13:21

Kelmėje vyko Lietuvos šaulių sąjungos atkūrimo 35-metis

Kelmė

Kelmės r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Kelmės r. savivaldybė


320243

Rugsėjo 21 d. Kelmės kapinėse prie Lietuvos šaulių sąjungos ideologo Vlado Putvinskio-Pūtvio kapo įvyko iškilminga šaulių rikiuotė.

Rikiuotėje dalyvavo Lietuvos kariuomenės vadas generolas Raimundas Vaikšnoras, Šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis bei Kelmės rajono meras Ildefonsas Petkevičius. Lietuvos šaulių sąjunga, kurios šaknys gyvuoja nuo 1919 metų, nuo pat savo įkūrimo dienų siekia ugdyti pilietišką ir patriotišką visuomenę, pasirengusią ginti savo Tėvynę ir saugoti jos nepriklausomybę. Šaulių veikla šiandien itin svarbi jaunimui, kuriems ši organizacija suteikia galimybę įprasminti meilę Lietuvai, dalyvauti pilietinėse ir gynybinėse veiklose.

Renginio metu Kelmės rajono meras Ildefonsas Petkevičius oficialiai prisijungė prie Šaulių sąjungos, parodydamas asmeninį įsipareigojimą ir pasiryžimą puoselėti tautines bei patriotines vertybes.

„Įstoti į Šaulių sąjungą – tai daugiau nei asmeninis apsisprendimas. Tai – ištikimybės ir pagarbos savo kraštui išraiška. Lietuvos laisvė ir nepriklausomybė yra mūsų didžiausios vertybės, kurių išsaugojimui būtina visų mūsų vienybė. Šaulių sąjunga – tai dvasios ir pilietinio sąmoningumo mokykla, perduodanti ypatingas vertybes jaunajai kartai. Esu didžiai dėkingas už galimybę prisijungti prie šio garbingo kelio, kurio tikslas – stiprinti valstybę ir mūsų visuomenės dvasią“, – sakė meras.

Renginio metu į jaunųjų šaulių gretas taip pat įstojo nemažai Kelmės rajono jaunimo, kurie parodė norą ir ryžtą prisidėti prie Tėvynės gynimo ir pilietiškumo puoselėjimo.

11 valandą įvyko iškilminga eisena nuo Kelmės kapinių iki buvusių Kelmės šaulių namų (dabar čia įsikūrusi rajono savivaldybė).


Foto galerija: