PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 12 d. 08:44

Kelių policijos pareigūnų pergudrauti nepavyko

Vilnius

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus apskr. VPK


318097

Rugsėjo 10 d. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnams buvo darbinga – įkliuvo vairuotojas, pateikęs jiems svetimą vairuotojo pažymėjimą, taip pat užsienietis su suklastotu vairuotojo pažymėjimu. Abu jie patraukti ne tik administracinėn, bet ir baudžiamojon atsakomybėn. Keli transporto priemonių vairuotojai vairuodami naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis be laisvų rankų įrangos, kiti už automobilio vairo sėdo neturėdami teisės vairuoti.

Apie 12 val. Vilniuje, Geležinio Vilko g., kelių policijos ekipažas patikrinti sustabdė automobilį „Jeep“. Automobilio vairuotojas pateikė vairuotojo pažymėjimą, išduotą trisdešimt vienerių metų amžiaus vyro (gimusio 1992 m.) vardu. Palyginus asmenį, su kuriuo buvo bendraujama, ir vairuotojo pažymėjime esančią asmens nuotrauką, kilo įtarimas, kad vairuotojas nori „pergudrauti“ pareigūnus, pateikdamas jiems svetimą vairuotojo pažymėjimą. Policijos pareigūnams vis prašant pateikti jam išduotą vairuotojo pažymėjimą, „Jeep“ vairuotojas kaskart tvirtino, kad tai yra jo pažymėjimas, ir teigė, kad paskutinį kartą jis buvo baustas už naudojimąsi mobiliojo ryšio priemone be laisvų rankų įrangos. Dar kartą paprašius pateikti jam priklausantį vairuotojo pažymėjimą, vyras sutiko dokumentą atnešti.

Paaiškėjo, kad „Jeep“ vairavęs jaunas vyras (gimęs 1993 m.) pakartotinai vairavo transporto priemonę, kai teisė vairuoti yra atimta, o automobilis nustatyta tvarka neįregistruotas, nedraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Trisdešimt vienerių metų amžiaus vairuotojui teko prisipažinti, kad pasinaudojo draugo vairuotojo pažymėjimu, kurį pastarasis pamiršo jo namuose.

„Jeep“ vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 424 str. 5 d., 415 str. 2 d. bei pradėtas ikiteisminis tyrimas

Automobilis „VW Sharan“ sustabdytas tos pačios dienos pavakare, apie 17 val. 33 min., Vakariniame aplinkkelyje. Paaiškėjo, kad VW markės automobilį vairavo trisdešimt vienerių metų amžiaus vyras (gimęs 1993 m.). Jaunas vyras kelių policijos pareigūnams pateikė Ukrainos Respublikoje išduotą vairuotojo pažymėjimą, kuris iškart sukėlė įtarimų, kad gali būti suklastotas. Kad pateiktas pažymėjimas yra klastotė, patvirtino kolegos pasieniečiai iš Vilniaus oro uosto pasienio patikros punkto. Pats vairuotojas tvirtino, kad teisę vairuoti jis įgijo internetu būdamas mūsų šalyje, o šį vairuotojo pažymėjimą jam atsiuntė draugas iš Ukrainos.

„VW Sharan“ vairavusiam vyrui surašytas administracinio nusižengimo protokolas už transporto priemonės vairavimą neturint teisės vairuoti (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 424 str. 3 d.) bei pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo klastote (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 str. 2 d.).