PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 3 d. 14:21

Keliaujantiems į darbą Alytaus rajone – didesnės išlaidų kompensacijos

Alytus

Pixabay.com nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus rajono savivaldybė


321898

Alytaus rajono savivaldybės įstaigų darbuotojams, kurie nuo darbovietės gyvena toliau nei 10 kilometrų, bus mokamos didesnės kelionės išlaidų kompensacijos. „Taip siekiame į įstaigas pritraukti daugiau kvalifikuotų specialistų ir nors šiek tiek pagerinti kasdien važinėjančių mūsų darbuotojų – mokytojų, ugniagesių, dirbančiųjų globos įstaigose – finansinę padėtį“, – sakė Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė.

Visiems, vykstantiems dirbti į savivaldybei pavaldžias įstaigas, bus kompensuojama 8 centai už kilometrą. Iš viso kelionės išlaidų kompensacijos šiuo metu mokamos maždaug 300 darbuotojų. Daugiausia – mokytojams, ugniagesiams, globos įstaigų darbuotojams.

Nauja tvarka įsigalios iškart po Naujųjų metų, t. y. sausio 1-ąją.

Taip pat priimti sprendimai siekiant darbuotojų emocinės gerovės. Vykdami į darbą darbuotojai neretai į ugdymo įstaigas nuveža vaikus, grįždami namo užsuka į parduotuvę ar tvarko kitus reikalus. Sumontuota GPS įranga ribojo darbuotojų laisvę į asmeninį gyvenimą bei sudarė neaiškumų – ar, pavyzdžiui, po darbo reikėtų išjungti GPS įrangą, ar ne.

Tikimasi, kad ši nauja tvarka padės pritraukti trūkstamų kvalifikuotų specialistų, sumažinti darbuotojų socialinę atskirtį, taip pat prisidės prie emocinės darbuotojų gerovės.