PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugpjūčio 22 d. 09:25

Keisis Architektų-Gardino gatvių sankryža

Šiauliai

V. Lebedžio nuotr.

Vitalis LebedisŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


314971

Planuojama, kad dar šiemet Architektų-Gardino gatvių sankirtoje atsiras šviesoforu reguliuojama keturšalė sankryža. Pokyčius inicijuoja ir finansuoja greta Architektų gatvės besikuriantis verslas.

Dabar nereguliuojamą trišalę sankryžą dar iki šių metų pabaigos numatoma rekonstruoti į keturšalę sankryžą, kurioje eismas būtų reguliuojamas šviesoforais. Pokyčius inicijuoja kitoje Architektų gatvės pusėje besikuriančios prekybos bendrovės, vienas prekybos centras greta sankryžos jau kyla, turėtų prasidėti ir antrojo statybos.

Architektų ir Gardino gatvių sankirtą pravažiuojantys vairuotojai jau pastebėjo, kad platinama Architektų g. važiuojamoji dalis, suformuota nauja greitėjimo juosta. Privažiuojantiems prie sankryžos tiek nuo pietinio, tiek nuo centro pusės, bus suformuotos trys eismo juostos.

Atvykstantys Gardino gatve ir sukantys centro pusėn turės nereguliuojamą posūkį, eismą kitose juostose reguliuos šviesoforai.

Nuo autobusų Teniso kortų stotelės Gardino g. iki Lauko stotelės Architektų g. bus nutiestas ir naujas pėsčiųjų takelis.

Neseniai palei Architektų gatvę nutiestas pėsčiųjų-dviračių takelis bus saugiai integruotas į naują sankryžą.

Specialistai vertino ir žiedinės sankryžos galimybę, buvo atliktas eismo srautų modeliavimas. Konstatuota, kad dėl netolygių transporto srautų pasiskirstymo, žiedinės sankryžos modelis šioje vietoje būtų ne toks efektyvus, piko metu susidarytų automobilių spūstys. Žiedinėje sankryžoje nėra techninių galimybių apsaugoti pėsčiuosius ir dviratininkus.