PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Balandžio 29 d. 08:24

Kėdainiuose jau vienuoliktą kartą išrinktas Metų medikas

Kėdainiai

Etaplius.LTŠaltinis: Kėdainių rajono savivaldybė


299522

Balandžio 26 d. Medicinos darbuotojo dienos išvakarėse Josvainių kultūros centre Kėdainių krašto medikai mini savo profesinę šventę – Medicinos darbuotojų dieną.

Kėdainiuose jau vienuoliktą kartą išrinktas Metų medikas. Šis garbingas titulas teko VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro šeimos gydytojai Vilmai Šnurevičiūtei.

Medicinos darbuotojo apdovanojimo tikslas – įvertinti asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojus ir juos paskatinti. Šis apdovanojimas skiriamas kasmet Medicinos darbuotojo dienos proga už išskirtinius nuopelnus profesinėje veikloje, sveikos gyvensenos propagavimą bei pacientų aptarnavimo kokybės gerinimą. Nugalėtojui skirta padėka ir 3 000 eurų premija.

Kėdainių krašto Metų mediku tapti buvo pasiūlyti net 19 medicinos srities darbuotojų. Visi nominantai nuoširdžiai vertinami vadovų, kolegų ir pacientų, sulaukę daugybės pagyrų už geranoriškumą, atsidavimą savo darbui bei norą dalintis gerąja patirtimi.

Medicinos darbuotojus jų profesinės šventės proga sveikino Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis, Tarybos nariai, LR Seimo nariai, pacientai.

Koncertinę programą medicinos darbuotojams dovanojo Nacionalinės filharmonijos Čiurlionio styginių kvartetas bei operos solistai: Dovilė Kazonaitė, Ilona Pliavgo ir Juozas Janužas.

2024 M. METŲ MEDICINOS DARBUOTOJŲ KANDIDATŪROS:

ERIKA RUDELIENĖ. Šeimos gydytoja dirbanti jau 16 metų. Erika Rudelienė pasižymi profesionalumu, tolerantiškumu, rūpestingumu, empatiškumu, pozityvumu, pagarba tiek senam, tiek jaunam žmogui, kiekvieną apgaubianti dėmesiu ir rūpesčiu. Gydytoja propaguoja sveiką gyvenseną, ragina skiepytis, tikrintis pagal prevencines programas, pasisako aktualiomis sveikatos temomis, rengia mokslinius straipsnius ir nuolat tobulinasi. Gydytoja yra įgijusi skydliaukės echoskopuotojo licenziją.

PAULIUS FURMANAVIČIUS. Viešosios įstaigos Kėdainių ligoninė gydytojas ortopedas-traumatologas. Pacientai gydytoją apibūdina, kaip labai profesionalų ir perspektyvų specialistą, kuris tikslingai paskiria diagnostinius tyrimus ligos diagnozei patvirtinti, skiria laiko pacientui, jo problemų analizei ir gydymui, visuomet išklauso, įsigilina ir pataria. Tai savo profesijai atsidavęs ir žmogų gerbiantis gydytojas.

ASTA JUODEIKĖ. Viešosios įstaigos Kėdainių ligoninė gydytoja reumatologė. Profesionali, įžvalgi, rūpestingai atliekanti savo darbą, maloni specialistė, kuriai kiekvienas pacientas svarbus. Gydytoja negailėdama laiko paciento problemų analizei ir gydymui, savo profesionalumo ir dėmesingumo dėka palieka ypatingai atidžios ir įgudusios specialistės įspūdį. Pacientai gydytoją vertina už dėmesingumą, paslaugumą ir profesionaliai suteikiamas paslaugas.

VILMA BALČIUVIENĖ. „Diaverum“ Kėdainių klinikose dirbanti medicinos mokslų daktarė, gydytoja nefrologė, šioje srityje dirbanti 15 m. Praėjusiais metais moksliniame žurnale pasirodė straipsnis apie hemodializuojamų pacientų imuninį atsaką po COVID-19 vakcinacijos, prie kurio rengimo Vilma Balčiuvienė yra prisidėjusi. Specialistė dalyvauja atliekant ne vieną mokslinę studiją, skaito pranešimus Lietuvos nefrologijos, dializės ir transplantacijos asociacijos organizuojamose konferencijose, aktyviai domisi dializuojamų pacientų gydymu bei priežiūra, teikia ambulatorines konsultacijas tiek gydymo, tiek prevencijos klausimais. Gydytoja pacientų yra gerbiama ir mylima už nuoširdų darbą ir dėmesingumą.

LAIMA JASUTIENĖ. Ilgametė Kėdainių ligoninės darbuotoja akušerė. Laima Jasutienė rūpestinga, kantri, atsidavusi medikė, mokanti profesionaliai, supratingai, šiltai bendrauti su pacientais ir jų artimaisiais, ypač su vaikučiais. Laima greitai reaguoja į besikeičiančią situaciją, yra jautri, visada skuba padėti, užjausti ir palaikyti. Kolektyvas kolegę vertina už šiltos atmosferos kūrimą, ir gebėjimą burti kolektyvą.

FAUSTAS PAULIUKEVIČIUS. Gydytojas otolaringologas dirbantis Kėdainių ligoninės Konsultacijų poliklinikoje nuo 1986 m. Lietuvių mąstytojas Justinas Mikutis teigė: “kad mediko žodžiai išgydo visas žaizdas, dar prieš joms atsirandant“. Tai žodžiai apie mūsų visų mylimą gydytoją Faustą – su didžiule pagarba taria gydytojo kolegos ir pacientai. Tai gydytojas nestokojantis empatijos, draugiškumo, meilės ir gero žodžio kiekvienam.

VIDA GINEITIENĖ. Gydytoja dermatovenerologė dirbanti Kėdainių ligoninės Konsultacijų poliklinikoje nuo 1977 m. Ligoninės kolektyvas dėkoja ilgametei gydytojai už nuoširdų, pasiaukojantį darbą. 47 metai prabėgo kaip viena diena, tačiau gydytoja išliko tokia pat kaip ir pirmą kartą įžengusi pro ligoninės duris – rūpestinga, kantri, savo darbui atsidavusi specialistė, gebanti profesionaliai, šiltai bendrauti su pacientais, jų artimaisiais, kolegomis.

RAIMUNDA ŠEŠTOKIENĖ. Ilgus metus, nuo 1983 metų VšĮ Kėdainių ligoninė dirbanti bendrosios praktikos slaugytoja. Ypatingą žmogų sunku surasti, sunku prarasti ir neįmanoma pamiršti. Ligoninės kolektyvas vertina nuostabią, patikimą kolegę už darbą atliekamą ne tik rankomis bet ir širdimi. Už profesionalumą, sielos grožį, širdies gerumą. Pacientai gerbiamai Raimundai dėkoja už švelnumą, dėmesingumą, paslaugumą ir profesionaliai suteiktas paslaugas.

RITA MILIŪNIENĖ. Gydytoja kardiologė, Kėdainių ligoninėje dirbanti 32 metus , kurių net 25 metus vadovavo Kardiologijos skyriui. Gydytoja dirba ir Konsultacijų poliklinikoje. Tai reikli, teisinga, kruopšti, empatiška ir visada pasiruošusi padėti gydytoja. Kaip sakė Martinas Liuteris Kingas: “Tiesiog darau savo darbą, ir darau jį geriausiai, kaip sugebu.“ Tai žodžiai tiksliausiai apibūdinantys gydytoją Rita Miliūnienę.

JOLANTA LABUTIENĖ. Tai atsakinga, kompetentinga, empatiška Kėdainių ligoninės bendrosios praktikos slaugytoja. Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje medikė dirba nuo pat pirmos skyriaus atidarymo dienos. Dirba sunkų, atsakingą, fizinių bei tvirtų emocinių jėgų reikalaujantį darbą. Jolanta visada randa paguodos žodį tiek pacientams, tiek jų artimiesiems. Ją vertina ir myli kolektyvas, bendradarbiai.

ALMA GRUŠAUSKIENĖ. VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro Lančiūnavos ambulatorijos bendrosios praktikos slaugytoja, besidarbuojanti daugiau nei tris dešimtmečius. Per šį laiką medikė dalindamasi savo kompetencija, rūpesčiu įgijo didelę pacientų pagarbą. Almos atidumas, nuoširdumas, palaikymas gydymosi procese yra reikšmingas visiems bendruomenės nariams – nuo mažylio iki senjoro. Bendruomenės gyventojai yra dėkingi už kompetetingus atsakymus į rūpimus klausimus, priminimą apie sveikatos prevencines programas ir žinoma, už asmeninį pavyzdį gyventi sveikiau.

JŪRATĖ JOCIUVIENĖ. Vaikų ligų gydytoja VšĮ Kėdainių PSPC Pediatrijos skyriuje dirba ilgus metus, gydytojos darbo stažas net 43 metai. Ši gydytoja nepailsta daryti, tai, ką moka geriausiai – atiduoti visas jėgas ir širdį tiems, kam labiausiai to reikia. Vaikų ligų gydytoja yra darbšti, turinti daug idėjų, nuolat ieškanti naujovių, tobulėjimo galimybių seminaruose, mokslinėse konferencijose, pacientų sveikatos gerinimo labui. Kaip sako kolegos „Ji visada atskubės į pagalbą savo patarimais, paguodos žodžiu, širdies gerumu.“

MEILUTĖ UNIKIENĖ. Nuo 1997-ųjų VšĮ Kėdainių PSPC bendrosios praktikos slaugytoja komandoje dirbanti su šeimos gydytoju. Kitaip tariant – ji yra puiki dešinioji ranka, kuri dirba stropiai, sąžiningai ir dėmesingai. Šia medike pasitiki pacientai ir vertina kolegos. Bendrosios praktikos slaugytoja yra Lietuvos slaugos specialistų organizacijos narė, nuolat dalyvaujanti profesinio tobulinimo paskaitose, besidominti medicinos naujienomis. Meilutė noriai dalinasi patirtimi su kolegomis, o svarbiausia, pavestus darbus atlieka laiku ir kokybiškai.

REGINA ULINSKIENĖ. Ši medikė tikra drąsuolė ir dinamikos nebijanti specialistė. Karjerą ji pradėjo Kėdainių rajono Ažytėnų medicinos punkte, vėliau darbus tęsė Keleriškių medicinos punkte, Kėdainių PSPC greitosios medicinos pagalbos skyriuje. Covid pandemijos laikotarpiu įsiliejo į mobilaus punkto komandą. O nuo 2022 metų iki dabar dirba Slaugos paslaugų namuose – tarnyboje. Regina asmens sveikatos paslaugas teikia viso rajono gyventojams. Moko sveikos gyvensenos, padeda savo pacientams kuo ilgiau išlikti savarankiškiems, ragina dalyvauti prevencijos programose. Pacientai, kolegos šią specialistę labiausiai myli už jos profesionalumą, ramų bei tvirtą charakterį, kuris yra tikrų tikriausias pavyzdys visai komandai.

STASĖ KIŽAUSKIENĖ. VšĮ Kėdainių PSPC psichikos sveikatos skyriaus slaugytoja. Medikė savo karjerą pradėjo medicinos sesers pareigose, vėliau dirbo vyresniosios slaugos specialiste, nuo 2008 m. iki dabar dirba psichikos sveikatos slaugytoja. Per 45 darbo stažo metus, Stasė visada tobulėjo, nuolat atnaujindavo žinias, kruopščiai ir sąžiningai atliko savo darbą. Ji pasižymi optimizmu, kolegiškumu, puoselėja žmogiškąsias ir profesines vertybes, sugeba puikiai bendradarbiauti su kitais komandos nariais, mielai bendrauti su pacientais.

VILMA ŠNUREVIČIŪTĖ. 25 metų darbo stažą skaičiuojanti šeimos gydytoja yra aktyvi Lietuvos gydytojų sąjungos skyriaus narė, taip pat visuomenininkė, jai nesvetima ir politika. Pasak kolegų, gydytoja taiko inovatyviausius gydymo metodus, niekada nepalieka bėdoje nei kolegų, nei pacientų. Ji apibūdinama kaip nuoširdi, gyvybingumu ir sveika gyvensena kitus „užkrečianti“ specialistė. Neseniai su kolegomis dalinosi faktu jog „jauniausias pacientas, kuriam skubos tvarka prireikė nedarbingumo pažymėjimo buvo 65-erių“. Džiugu, jog ši gydytoja ne tik tausoja savo pacientų sveikatą, bet ir turi gerą humoro jausmą, kuris jos darbe tikrai praverčia.

JANINA ONOPRIJENKIENĖ. Kėdainių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazijoje. Ši specialistė yra profesionali, originali ir kūrybiška. Ji skiria ypatingą dėmesį moksleivių emocinės sveikatos, visuomenės sveikatos vertybių puoselėjimui. Skatina ir ruošia moksleivius dalyvauti sveikatinimo ir fizinio aktyvumo veiklose, vykstančiose rajone, regione, ir net šalyje.

IRMA PILIONIENĖ. Bendrosios praktikos slaugytoja Kėdainių socialinės globos namuose kuriuose dirba 5-erius metus, o Kėdainių ligoninėje jos darbo stažas net 25 m. Medikė apibūdinama kaip įvairiose situacijose operatyviai reaguojanti, kompetetinga, sau ir kitiems reikli specialistė. Irmos stiprybė – gebėjimas puikiai prisitaikyti prie įvairius sutrikimus, negalias turinčių pacientų, atliepti kolegų, pacientų artimųjų lūkesčius. Slaugytojos darbą įvertino socialinės globos namų gyventojai, apklausos metu daugiausia simpatijų balsų atidavę būtent Irmai, o tai tik parodo, kad jos darbas yra matomas bei vertinamas.

KORNELIJA JUODIENĖ. Buvusi ilgametė VšĮ Kėdainių ligoninės Terapijos skyriaus vedėja, aktyviai dalyvavusi Vidaus ligų skyriaus kūrime. Ši gydytoja pasižymi inteligencija, ramybe ir atjauta. Gydytoja rūpesčiu ir atidumu apgaubia ne tik pacientus, bet ir kolegas, pacientus. Jaunesnieji kolegos apie šią medikę atsiliepia kaip apie žmogų, kurio durys visada atviros, „atrodo kad esi laukiamas, niekada nesijauti, kad trukdytum ieškodamas patarimo“. Kornelija kitus žavi savo kuklumu, nuoširdžia šypsena ir aukšta profesine kompetencija.