PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 20 d. 11:00

Kėdainiuose – delegacija iš Indijos

Kėdainiai

Etaplius.LTŠaltinis: Kėdainių rajono savivaldybė


305740

Vilniaus Žemynos progimnazija, Indijos Rishikul Vidyapeeeth Sonepat mokykla ir Kaišiadorių rajono Žiežmarių gimnazija 10 metų kuria bendrystę ir vykdo kultūrinių-edukacinių mainų programą. Kultūrinių-edukacinių mainų programos tikslas - aktyvinti švietimo institucijų bendradarbiavimą, plėsti ugdytinių pasaulėžiūrą ir ugdyti toleranciją, susipažįstant su kitos šalies kultūra bei tradicijomis, švietimo sistemos naujovėmis, vykdyti bendras edukacines veiklas bei tobulinti mokinių pažinimo, komunikavimo, kultūrinę, socialinę ir emocinę kompetencijas.

2024 m. birželio 17–27 dienomis kultūrinių-edukacinių mainų programa vyksta Lietuvoje. Į šią programą yra įtrauktos 6 ugdymo įstaigos, tarp kurių ir Kėdainių šviesioji gimnazija.

Birželio 19 d. delegacija iš Indijos viešėjo Kėdainių rajono savivaldybėje. Susitikimo metu Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis pasveikino svečius, palinkėjo gero laiko Lietuvoje ir paragino dar ne kartą sugrįžti į Kėdainius. Diskusijų metu svečiai džiaugėsi viešnage Lietuvoje ir Kėdainiuose, buvo aptartos tolimesnės bendradarbiavimo galimybės.

Programoje dalyvauja šios Lietuvos ugdymo įstaigos: Telšių meno mokykla, Druskininkų „Ryto“ gimnazija, Kėdainių šviesioji gimnazija, Rumšiškių Antano Baranausko gimnazija, Dovainonių vaikų darželis, Vilniaus lopšelis-darželis „Žilvitis“.

Kultūrinių mainų koordinatoriai: Archana Sharma, Kriti, Gintarė Razulevičiūtė, Daiva Kalinauskienė, Natalija Kocienė ir Gina Erlickienė.