PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 26 d. 14:03

Kauno šokio teatras „Aura“ sukvies į naktinį Chaimo Frenkelio vilos parką

Šiauliai

Kauno šokio teatro „Aura“ archyvo fot.

Šiaulių „Aušros“ muziejusŠaltinis: Etaplius.LT


315445

Rugpjūčio 27 d., antradienį, vėlyvuoju paros metu – 22 val. Chaimo Frenkelio vilos parke (Vilniaus g. 74, Šiauliai) susirinkusieji išvys Kauno šokio teatro „Aura“ spektaklį „Ištrintos durys“. Birutės Letukaitės šokio spektaklis yra XXI tarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio programos dalis.

Avatarų bendruomenė – normalumą imituojanti tikrovė, klajonės smegenų vingiais, atvirų širdžių iliuzijos, komercializuoti jausmai, vienatvė minioje... Mes kuriam savo pačių avatarus, lyg savo šešėlius, savęs nuotrupas. Ir tai vyksta ne dėl savęs, o dėl kitų. Dėl kitų mes save dekonstruojam, prarandam, kuriam iš naujo. Mes tampame patys sau svetimi, pasimetę savyje, savo pačių avatarais. Avatarų bendruomenė įleidžia vidun ir ištrina duris.

Šokėjai: Andres Ortiz, Dalila Tiraboschi, Ester Bega, Heung Won Lee, Julija Strupaitė, Jed Nagales, Marine Fernandez, Nanaho Kugawa, Susanna Maggio, Victor Hugo Gil Mendez.

Festivalio žiūrovai kviečiami susipažinti ir su Chaimo Frenkelio vilos parke eksponuojama lauko paroda, skirta Tarptautiniam Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivaliui. Pirmasis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis įvyko 2004 metais, per šį laiką festivalis augo ir plėtėsi, pasirodymus surengė įvairūs Lietuvos ir užsienio atlikėjai, muzikai, menininkai. Susirinkusieji sužinos, kada festivalis tapo tarptautiniu, kada išplėtė savo geografiją, kokių šalių atstovai pasirodė festivalio scenoje, kokius menus buvo galima išvysti per dvidešimtmetį ir kt.

Rugpjūčio 29 d., ketvirtadienį, 18 val. vasaros festivalį Chaimo Frenkelio vilos parke uždarys solisto Christian Segmehl (saksofonas, Vokietija) ir Kauno miesto simfoninio orkestro koncertas. Dirigentas – Kaspar Mänd (Estija).

Kauno šokio teatro „Aura“ spektaklio „Ištrintos durys“:

Choreografė – Birutė Letukaitė
Šviesų dailininkė – Monika Šerstabojevaitė
Vaizdo projekcijų autoriai – Tadas Stalyga ir Albinas Liutkus
Asistentas ir repetitorius – Robert Przybyl
Kostiumų dailininkė – Kristina Čyžiūtė Svirskienė
Muzika – Benas Trakimas

Bilietus galima įsigyti „TICKET MARKET“ ir Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus kasose. Bilieto kaina: 15 Eur, su nuolaida 12 Eur. Internetu – https://www.ticketmarket.lt/lt/e/renginys/frenkelio-festivalis-kauno-sokio-teatras-aura-bilietai


Foto galerija:

Kauno šokio teatro „Aura“ archyvo fot.
Kauno šokio teatro „Aura“ archyvo fot.