REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 3 d. 14:44

Kauno rajono savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su policija

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


307656

„Gyventojų saugumas didžiausia vertybė, o šiandien mūsų pasirašyta partnerystės sutartis su policija leis operatyviau ištirti nusikaltimus, užkirsti jiems kelią, padėti žmonėms“, – tvirtino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Šiandien savivaldybėje apsilankę policijos vadovai pasirašė sutartį dėl bendradarbiavimo. Policija galės prisijungti ir stebėti Kauno rajono savivaldybės administruojamas vaizdo stebėjimo kameras, kurios pareigūnams padės išaiškinti įvairius teisės pažeidimus: vagystes, plėšimus, asmens pagrobimo atvejus ir kt.

Susitikimo metu savivaldybės meras pasveikino naujai paskirtą Kauno rajono policijos komisariato viršininkę Moniką Puškovienę bei palinkėjo jai sėkmės.

Kauno rajono viešose erdvėse yra įrengta 50 vaizdo stebėjimo kamerų, 23 stacionarios, sumontuotos prie gatvių ir kelių, ir 4 mobilios kameros, kurios pernai buvo perduotos policijai.

Tiek stacionarios, tiek mobilios kameros gali nuskaityti automobilio transporto priemonės valstybinius numerius, o programinė įranga yra pajungta į „Trafi“ sistemą, kuri automatiškai gali išrašyti pažeidėjui baudą.

„Dirbdami kartu galime pasiekti daugiau. Mūsų bendradarbiavimas dar kartą įrodo, kaip svarbu policijai turėti tokius partnerius“, – teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Baršys.

Seimas yra priėmęs įstatymą, kuris įpareigoja iki 2025 metų išjungti arba išmontuoti Kinijoje pagamintus gaminius, todėl savivaldybė artimiausiu metu įvertins visas seniūnijose sumontuotas vaizdo stebėjimo kameras ir jas pakeis naujomis modernesnėmis bei saugesnėmis. Be to, savivaldybė jau yra įdiegusi programinę įrangą, kuri apsaugo nuo galimų įsilaužimų ar prisijungimų prie turimų kamerų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA