PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 21 d. 15:25

Kauno rajono krepšininkai išbandys jėgas aukštesniame lygyje

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


314882

Ambicingai nusiteikusi Kauno rajono krepšinio komanda „Omega – Tauras – LSU“ 2024-2025 m. sezone startuos Lietuvos Nacionalinės krepšinio lygoje (NKL). Nuo 2015 m. Lietuvos regionų krepšinio lygoje (RKL) žaidusi ekipa, pagaliau gavo galimybę išbandyti savo jėgas aukštesniame lygyje.

Dar 2022 metais Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, „Tornado“ krepšinio mokyklos direktorius Dainius Čiuprinskas ir krepšinio klubo „Omega“ direktorius pasirašė jungtinę sutartį ir įsteigė krepšinio centrą „Tauras“, kurio tikslas plėtoti ir vystyti krepšinį Kauno rajone. Šiemet prie šio projekto prisijungė ir Lietuvos sporto universitetas, kurio dėka komandos žaidėjams bus sudarytos geriausios sąlygos debiutuoti NKL.

Kauno rajono „Omega – Tauras – LSU“ – ne vienadienis projektas. „Nuo 2013 m. dalyvavome Regionų krepšinio lygoje ir siekėme patekti į Nacionalinę krepšinio lygą. Be abejo, džiaugiamės, jog galėsime versti naują istorijos puslapį. Esame dėkingi Kauno rajono savivaldybei, už tai, kad ji suinteresuota krepšinio plėtojimu ir stipriai prisideda prie mūsų komandos. NKL rungtynes mes taip pat žaisime Kauno rajone – Garliavos sporto centre“, - sakė klubo prezidentas Donatas Šliogeris.

Klubo vadovas užsiminė, kad vienas iš mūsų tikslų – į komandą integruoti jaunimą, kuriems tai taptų atspirties taškas jų karjerose. Jau praėjusiais metais RKL debiutavo „Tornado“ krepšinio mokyklos sportininkai, šią partnerystę klubas planuoja tęsti ir toliau.

„Šiemet pradedam bendradarbiavimą su Lietuvos sporto universitetu, tad už sportinę dalį komandoje bus atsakingas Ramūnas Butautas. Garbės prezidentu išrinktas Rimas Kurtinaitis taip pat aktyviai domisi ir dalyvauja ekipos gyvenime“, – pasakojo D. Šliogeris.

Nors komandos sudėtis dar neskelbiama ir iki sezono starto liko nemažai laiko, komandos vadovas atskleidė, kad tikisi sezono pabaigoje būti tarp 8 stipriausių komandų ir „patriukšmauti“ atkrintamosiose“.

Buvęs Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės treneris, LSU l. e. p. krepšinio studijų ir mokslo centro direktorius R. Butautas džiaugėsi, kad bendradarbiaujant krepšinio mokyklai, universitetui, komanda taps puiki vieta tobulėti tiek LSU, tiek „Tornado“ krepšinio mokyklos sportininkams.

„Prie komandos treniruočių ir varžybų proceso jungsis LSU studentai – trenerio asistentai, skautai, vadybininkai, kineziterapeutai, kurie ne tik mokysis, bet ir tuo pačiu ir garantuos mokslinius testavimus ir įvertinimus. Manau, kad ši partnerystė bus naudinga visoms šalims“, – teigė R. Butautas.

Artimiausiu metu bus pristatyta Kauno rajono „Omega – Tauras – LSU“ komandos sudėtis bei trenerių štabas.