REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Gegužės 16 d. 08:49

Kauno klinikoms skirta bauda: rasta psichologinio smurto apraiškų ir darbo apskaitos pažeidimų

Kaunas

Miglė ValionytėŠaltinis: ELTA


301357

Valstybinei darbo inspekcijai (VDI) atlikus patikrinimą Kauno klinikų Anesteziologijos klinikoje nustatyta psichologinio smurto apraiškų ir darbo laiko apskaitos pažeidimų, už kuriuos klinikoms skirta piniginė bauda.

Kaip pranešė portalas lrt.lt, patikrinimas atliktas po Tėvynės Sąjungos Lietuvos Krikščionys demokratai frakcijos Seime narės Jurgitos Sejonienės kreipimosi dėl anoniminių darbuotojų skundų apie klinikoje taikomą mobingą ir patyčias.

„Apklausos rezultatai parodė, kad bendroji situacija dėl psichologinės atmosferos Anesteziologijos klinikoje nėra gera, stebimos psichologinio smurto (tiek horizontalaus, tiek vertikalaus) apraiškos darbuotojų kolektyve“, – nurodoma VDI atsakyme Seimo narei.

Patikrinimo metu taip pat buvo nustatyta ir su darbo laiko režimu ir tinkamu apmokėjimu už darbą susijusių pažeidimų.

„Atlikus patikrinimą nustatyta, kad darbuotojams darbo laiko režimas nustatomas taip, kad yra pažeidžiamas maksimalus 60 valandų (įskaitant viršvalandžius ir darbą pagal susitarimą dėl papildomo darbo) per kiekvieną septynių dienų laikotarpį darbo laikas“, – LRT pateiktame komentare nurodė VDI.

Už darbo įstatymų pažeidimą atsakingam Kauno klinikų Anesteziologijos klinikos asmeniui bus skirta piniginė bauda, siekianti nuo 240 eurų iki 880 eurų.

Kaip LRT atsiųstuose atsakymuose nurodė Klinikų Komunikacijos tarnyba, Kauno klinikos VDI išvadas vertina labai rimtai.

ELTA primena, kad balandžio pradžioje portalas lrt.lt pranešė, kad prieš porą savaičių nusižudė 24 metų Kauno klinikų Anestezijos ir intensyviosios terapijos slaugytoja. Tai portalui patvirtino ir ligoninės komunikacijos tarnyba.

Kaip žurnalistams teigė apie savižudybę pranešęs asmuo, Kauno klinikų vadovybė apie nelaimę ligoninės darbuotojų neinformavo.

Asmens teigimu, skyriuje, kuriame dirbo nusižudžiusi slaugytoja, buvo žinoma apie personalo nesutarimus, galimos mobingo apraiškos.




REDAKCIJA REKOMENDUOJA