PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 14 d. 10:53

Kauniečiai už šildymą mokės mažiau

Kaunas

BNS nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


323734

Daliai miestų jau pradėjus šildymo sezoną, vieni mažiausiai už šilumą mokės kauniečiai, skelbia bendrovė „Kauno energija“.

Pasak jos, Kauno gyventojams tiekiamos šilumos kaina bus ne tik mažesnė už šalies vidurkį, bet ir apskritai viena mažiausių Lietuvoje.

„Gyventojai gali būti ramūs – jei situacija energetikos rinkoje išliks stabili, kuro ir elektros kainos drastiškai nesikeis, šilumos kaina Kaune visą šildymo sezoną, kaip įprasta, bus mažesnė už šalies vidurkį ir viena mažiausių Lietuvoje“, – pranešime cituojamas „Kauno energijos“ Marketingo ir komunikacijos skyriaus vadovas Šarūnas Bulota.

Lietuvos energetikos agentūros (LEA) duomenimis, šiemet spalio mėnesį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, šilumos energijos kaina tarp didmiesčių sumažėjo tik Kaune – 1,52 proc. Šilumos energijos kaina Kaune spalį yra 6,07 ct/kWh (be PVM), rugsėjį ji siekė 6,16 ct/kWh (be PVM).

Brangiausiai šiluma kainuoja mažesniuose rajonuose ir miestuose – apie 11,5 ct/kWh (su PVM), Kaune ir kituose didmiesčiuose šilumos kaina yra beveik dvigubai mažesnė. Lyginant su brangiausia šalyje šilumos kaina, Kaune ji yra 45 proc. mažesnė, skelbia ir Valstybinės energetikos reguliavimo taryba (VERT).

ELTA primena, kad šildymo sezono pradžia Kauno mieste paskelbta praėjusį penktadienį.

Pernai miesto šiluma būstus pasiekė spalio 16 dieną, 2022 metais –spalio 17 d., o 2021 m. – rugsėjo 27-ąją.