PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 8 d. 19:48

Kaune sutriko salės, kurioje vyksta balsavimas, apšvietimas

Kaunas

Balsavimas / Josvydas Elinskas/ELTA

EtapliusŠaltinis: ELTA.LT


322777

Antradienio vakarą Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje, kurioje vyksta išankstiniai balsavimai, dėl dingusios elektros sutriko apšvietimas.

Kaip praneša Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), rinkėjų priėmimo ir balsavimo proceso tai nesustabdė.

„Rinkimų komisijos kompiuteriai veikia, todėl rinkėjų priėmimas ir balsavimo organizavimas tęsiamas.Komisijos nariai dirba pasišviesdami žibintuvėliais, o rinkėjai pildo biuletenius naudodami mobiliųjų telefonų žibintuvėlius “, – nurodo VRK.

Anot komisijos, lauke eilėje laukiančių rinkėjų šiuo metu nėra, o prieblandoje balsuojantys rinkėjai yra labai supratingi.

VRK žiniomis, 19.00 val. pastate jau dirbo elektrikas. Tikimasi, kad apšvietimas netrukus bus atstatytas.

ELTA primena, kad antradienį prasidėjo tris dienas truksiantis išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose. Šiomis dienomis nuo 7 iki 20 valandos rinkėjai gali balsuoti visų 60 Lietuvos savivaldybių pastatuose ir papildomai įsteigtose balsavimo vietose.

Rinkėjai savo balsą nuo antradienio ryto iki ketvirtadienio vakaro atiduoti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Pagrindinė Seimo rinkimų diena yra spalio 13-oji, sekmadienis. Rinkimų apylinkės duris taip pat atvers 7 valandą ryto ir rinkėjų lauks iki 20 valandos vakaro.