PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 9 d. 10:22

Kaune statomam lengvosios atletikos maniežui suteiktas V. Adamkaus vardas

Kaunas

V. Adamkus. Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Dominykas BiržietisŠaltinis: BNS


308447

Žaliakalnyje greta Dariaus ir Girėno stadiono statomam lengvosios atletikos maniežui Kauno savivaldybės taryba antradienį suteikė kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus vardą.

Tokiam sprendimui taryba pritarė bendru sutarimu.

Sprendimą parengė Kauno vadovas Visvaldas Matijošaitis.

„Tą idėją pasiūlė mums „Archo“ architektų grupė, kai buvome nusivežę kokius 20 tos grupės architektų į Dariaus ir Girėno futbolo stadioną, kurį jie projektavo, jų kūrinys yra ir lengvosios atletikos maniežas“, – po posėdžio žurnalistams sakė meras.

„Vieningam Kaunui“, visiems mano pažįstamiems, su kuriais bendrauju, ir verslininkais, ir profesoriais, patiko ta idėja. (...) Teko kalbėjo su gerbiamu prezidentu, jis pritarė tai idėjai ir, skaitau, labai gera mintis įamžinti“, – pridūrė V. Matijošaitis.

Naujajam maniežo pavadinimui mero kreipimusi birželio pabaigoje pritarė savivaldybės Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo darbo grupė, kuriai priklauso tik valdančiosios „Vieningo Kauno“ daugumos nariai ir administracijos darbuotojai.

Kaip teigiama sprendimo projekte, V. Adamkaus nuopelnai Kaunui ir Lietuvai yra verti aukščiausio įvertinimo, jis aktyviai dalyvavo lietuvių išeivijos visuomeninėje ir politinėje veikloje, taip pat buvo aktyvus sporto renginių dalyvis ir organizatorius.

V. Adamkui 2006 metais suteiktas Kauno miesto garbės piliečio vardas.

Perkūno alėjoje statomą lengvosios atletikos maniežą su automobilių saugykla planuota užbaigti vasaros ir rudens sandūroje, bet meras pažymėjo, kad darbai gali keliais mėnesiais vėluoti, jie taip pat pabrango.

„Maniežo kaina ryšiumi su karais (...) šiek tiek indeksavosi. Planavome 19 mln., jis bus truputį gal virš 22 mln. (...) Turėjome pabaigti apie rugsėjį, pabaigsime gal gruodį“, – kalbėjo meras, pabrėžęs, kad statybos finansuojamos tik miesto biudžeto lėšomis.

Rangos darbai pagal pirminę 19 mln. eurų vertės sutartį su bendrove „Autokausta“ pradėti 2022 metais. Virš 15 tūkst. kvadratinių metrų ploto maniežo techninį projektą parengė įmonė „Archas“.

Pastate įrengiami šeši 200 metrų ir aštuoni 60 metrų ilgio bėgimo takai, šuolių, rutulio stūmimo ir tolimųjų metimų treniruočių sektoriai, treniruoklių ir gimnastikos salės, masažo kabinetai ir dvi pirtys.

Taip pat suplanuota kavinė, 140 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, apie 500 vietų žiūrovams.