PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Rugsėjo 16 d. 14:23

Kaune nuaidėjo penktasis Joniškiečių piknikas

Joniškis

Etaplius.LTŠaltinis: Joniškio rajono savivaldybė


318777

Rugsėjo 14 d. Kauno pilies amfiteatre įvyko penktasis tradicinis Joniškiečių piknikas. Renginys sulaukė gausybės dalyvių – joniškiečių, gyvenančių Kaune ir kituose miestuose, bei visų norinčių susipažinti su Šiaurės Lietuvos širdimi.

Renginio metu buvo surengta diskusija „Joniškyje gyventi gera“, kurios metu Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Joniškio rajono policijos komisariato viršininkas Marijus Macis, VšĮ Joniškio ligoninės gydytojas-chirurgas Gytis Skirmantas ir VšĮ Joniškio ligoninė direktorius Martynas Gedminas pasidalijo mintimis apie grįžimą/atvykimą dirbti į Joniškį, Joniškio žavesį ir išskirtinumą.

Pikniko metu muzikinius kūrinius žiūrovams dovanojo Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos roko grupė „M.E.S“ ir joniškietė, aktorė Eglė Ancevičiūtė su grupe.

Renginio dalyviai aktyviai dalyvavo piešimo ant stiklo ir krepšio dekoravimo edukacijose, pynė draugystės apyrankes. Mažieji lankytojai žaidė stalo žaidimus, susipažino su Joniškio bajorų herbais, dalyvavo viktorinose.

Pikniko metu vyko šaškių, šachmatų ir petankės varžybos, buvo galima susipažinti su turizmo galimybėmis, o Joniškio krašto tautodailininkai pristatė savo rankdarbius ir supažindino su tradiciniais amatais.

Joniškiečių pikniko idėja gimė 2019 m. Šios iniciatyvos tikslas – sutvirtinti ryšius su kituose miestuose ar šalyse gyvenančiais kraštiečiais ir jų šeimomis, išgirsti jų lūkesčius, idėjas, kurios galėtų būti įgyvendinamos Joniškyje.

2019 m. joniškiečių piknikas vyko Vilniuje, 2021 m. – Rygoje, 2022 m. – Klaipėdoje, 2023 m. – Trakuose.