PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Liepos 22 d. 09:33

Kaunas plečia vaikų žaidimo ir krepšinio aikštelių tinklą

Kaunas

Kauno m. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Kauno miesto savivaldybė


310639

Kaunas tvarko ne tik gatves, pastatus, skverus ir žaliąsias erdves. Kasmet visame mieste vis daugiau dėmesio skiriama sporto ir vaikų žaidimo aikštelėms – jų įrengimui bei atnaujinimui. Vien per šiuos metus mažųjų kauniečių laisvalaikio infrastruktūrai numatyta skirti apie milijoną eurų.

Artimiausi darbai apims aštuonias esamas ir šešias visiškai naujas laisvalaikio erdves – nuo Romainių iki pat Kauno marių. Jos papildys jau naudojamas vaikų žaidimo aikšteles Guobų ir Stoties gatvėse. Čia pasirūpinta dangomis, supynėmis, laipynėmis, suoliukais.

Naujos aikštelės numatytos Lampėdžių paplūdimyje, Raudondvario plento pusėje, taip pat Kalniečių, Draugystės, Santarvės, Santakos parkuose, Neries krantinėje ir Vaivos gatvėje. Planuojama atnaujinti ir Nemuno saloje esančią vaikų erdvę.

„Tai tik dalis planuojamų pokyčių, kad kauniečiai aktyviai judėtų gryname ore. Jeigu yra galimybė, visada atsižvelgiame į gyventojų prašymus ir statome papildomus vaikų žaidimo ar sporto įrenginius prie gyvenamųjų namų.

Miesto parkus ir kitas erdves nuosekliai pildome kintamo svorio treniruokliais. Jau greitai tokius įrengsime Kalniečių, Draugystės parkuose, taip pat prie Lampėdžio paplūdimio. Kauniečiai juos itin mėgsta: gali treniruotis po atviru dangumi su sporto salės įranga“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis, pridėjęs, kad šiais metais miestas vaikų žaidimo aikštelėms įrengti ar atnaujinti skirs apie milijoną eurų.

Šiemet gerų naujienų sulaukė ir krepšinio entuziastai. Šiuo metu atnaujinama aikštelė Pašilės gatvėje. Pavasarį taip pat darbuotasi Baltijos g. 40 ir Geležinio Vilko g. 1A. Čia esančiomis erdvėmis rūpinasi bendrovė „Mano būstas“, kuri pernai vieną aikštelę krepšininkams įrengė Partizanų g. 38. Kiek anksčiau krepšinio aikštelė įkurta Stoties g., o K. Škirpos g. ir Panemunės šile atnaujinta danga su stovais.

Panemunės šilas taip pat turės naują atrakciją – ekstremalaus bėgimo su kliūtimis (angl. Obstacle Course Racing, OCR) trasą. Dar dvi tokias erdves planuojama įrengti prie Lampėdžių bei Kauno marių.

Kaune didelio susidomėjimo sulaukė ir birželį pristatyta naujovė – inventoriaus pasiskolinimo stotelės su krepšinio, paplūdimio tinklinio kamuoliais bei raketėmis. Krepšinio aikštelių gausa išsiskiriantis Santakos parkas jau turi dvi tokias stoteles. Pasiskolinti inventorių taip pat galima Draugystės, Kalniečių parkuose ir Panemunės šile. Paslauga prieinama į mobilųjį telefoną parsisiuntus programėlę „Equip Sport“.