PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Rugsėjo 13 d. 14:04

Kas yra resveratrolis bei kuo jis naudingas organizmui?

Lietuva

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai


318442

Resveratrolis – tai natūralus junginys, priklausantis polifenolių grupei, kurie veikia kaip antioksidantai ir teikia daugybę naudos organizmui. Šis vertingas junginys randamas įvairiuose augaluose, ypatingai raudonųjų vynuogių odelėse, vynuogėse, raudonajame vyne, žemės riešutuose ir kai kuriose uogose, tokiose kaip mėlynės ir spanguolės. Pastaruoju metu resveratrolis susilaukia didelio dėmesio dėl savo naudos sveikatai, kurią mokslininkai nuolat tiria ir atranda vis naujų šios medžiagos panaudojimo galimybių.

Resveratrolis nauda: antioksidacinės savybės

Resveratrolio antioksidacinės savybės yra viena iš pagrindinių jo teikiamų naudų organizmui. Antioksidantai padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus – molekules, kurios gali pažeisti ląsteles, prisidėti prie senėjimo proceso ir skatinti įvairių ligų, tokių kaip vėžys ar širdies ir kraujagyslių ligos, vystymąsi. Resveratrolis veikia kaip skydas, apsaugodamas ląsteles nuo oksidacinio streso, kuris gali sukelti rimtų sveikatos sutrikimų.

Resveratrolio nauda imuninei sistemai

Resveratrolis taip pat naudingas imuninei sistemai. Resveratrolis nauda yra tokia, jog jis daro įtaką daugeliui gynybinių ląstelių ir biologiškai aktyvių medžiagų, sukeliančių uždegiminį atsaką, todėl teigiamai veikia tiek įgimtą, tiek ir įgytą imunitetą. Stipresnė imuninė sistema reiškia geresnę apsaugą nuo infekcijų ir ligų, taip pat padeda organizmui greičiau atsigauti po susirgimų.

Resveratrolis pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis

Lėtinis uždegimas yra viena iš pagrindinių chroniškų ligų, tokių kaip artritas, širdies ligos ir diabetas, priežasčių. Resveratrolis turi stiprių priešuždegiminių savybių, kurios gali padėti mažinti lėtinį uždegimą organizme. Tai itin svarbu žmonėms, kenčiantiems nuo lėtinių ligų, nes resveratrolis gali palengvinti jų simptomus.

Resvetratolis teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sveikatą

Širdies ir kraujagyslių sistemos sveikata yra dar viena sritis, kurioje resveratrolis gali būti naudingas. Resveratrolis gali padėti pagerinti kraujotaką, sumažinti kraujospūdį ir mažinti blogojo cholesterolio (MTL) kiekį kraujyje. Dėl šių savybių, resveratrolis tampa vertingu priedu kasdienėje širdies sveikatos priežiūroje.

Resveratrolio nauda smegenų sveikatai

Be teigiamo poveikio širdžiai, resveratrolis taip pat gali turėti teigiamą poveikį smegenų funkcijai. Resveratrolis padeda išlaikyti gerą atmintį ir dėmesio koncentraciją. Šios savybės daro resveratrolį itin naudingu tiems, kurie nori palaikyti normalią smegenų funkciją.

Ilgaamžiškumas ir anti-senėjimo efektas

Manoma, kad resveratrolis gali aktyvuoti tam tikrus genus, susijusius su ilgaamžiškumu ir sveikatos palaikymu senstant organizmui. Nors dar reikalingi tolesni tyrimai, daugelis mokslininkų tiki, kad resveratrolis gali turėti reikšmingą vaidmenį kovojant su senėjimo procesais ir ilgalaikės sveikatos palaikymu.

Metabolizmas ir svorio valdymas

Naudinga žinoti, kad resveratrolis gali prisidėti prie sveikos medžiagų apykaitos ir padėti reguliuoti svorį.

Bellalab.lt asortimente – aukštos kokybės resveratrolis papildas

Naudinga žinoti, kad resveratrolio kiekis maisto produktuose yra palyginti mažas, todėl žmonės dažnai savo mityba papildo resveratrolio maisto papildais. Ieškantiems aukštos kokybės, efektyvios sudėties resveratrolio papildų, švediškas prekinis ženklas ,,BellaLab“ savo klientams siūlo resveratrolio papildus, kurie pasižymi organizmui naudingomis savybėmis. Apsilankykite Bellalab.lt internetinėje parduotuvėje ir atraskite kokybiškus maisto papildus, kuriuose dera laiko patikrinta išmintis ir naujausios mokslo inovacijos. Resveratrolis kaina – patraukli ir prieinama kiekvienam.

Maisto papildai neturi būti vartojami kaip maisto pakaitalai. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės.

Reklama