Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Andrius TverijonasŠaltinis: Etaplius.lt
Ir kas tie falafeliai, sakysite? O gal daug kartų apie juos girdėjote ir ragavote, bet atrodo sudėtinga pagaminti? Žinokite, visai nesudėtinga. Šiandien vakarienei siūlau pasigaminti salotų su skaniaisiais rutuliukais – falafeliais.
Falafeliams reikės:
• 400 g sausų avinžirnių;
• 2 šaukštų bulguro kruopų;
• 2 šaukštų miltų;
• 1 svogūno;
• šiek tiek aitriosios paprikos;
• petražolių;
• žiupsnelio kumino;
• žiupsnelio bazilikų (geriau džiovintų);
• 1 šaukštelio druskos;
•1 šaukštelio kepimo miltelių;
• aliejaus (kepimui).
Avinžirnius galite virti patys, bet užtruksite gana ilgai, mat juos reikia mirkyti mažiausiai 8 val. Galite naudoti konservuotus, tik labai gerai juos nusausinkite.
Kuminą ir, jei mėgstate, kalendras paskrudinkite sausoje keptuvėje. Bulguro kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių, kad išbrinktų. Skysčio perteklių nupilkite.
Avinžirnius, svogūną, bulgurą, papriką ir žalumynus sumalkite mėsmale. Suberkite kepimo miltelius, druską, prieskonius, miltus ir gerai išmaišykite.
Falafelius galima formuoti kaip paplotėlius ir iškepti orkaitėje, tačiau šį kartą formuojame rutuliukus ir gruzdiname įkaitintame aliejuje. Iškeptus falafelius išdėliokite ant popierinių rankšluosčių, kad ištrauktų riebalus.
Falafelius galite valgyti su padažu, bet aš mėgstu pasigaminti salotas. Į lėkštę priplėšykite mėgiamų salotų lapų, įdėkite vyšninių pomidorų, agurko griežinėlių, saulėgrąžų daigų ir kepintų moliūgų sėklų. Galite naudoti tradicinį salotų užpilą iš parduotuvės ar pasigaminti savo. Aš tokias salotas kartais pašlakstau aštriu pesto padažu su saulėje džiovintais pomidorais.
Skanaus!
Lija