REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Gegužės 28 d. 09:36

Kas bendro tarp verslo ir emocinės paramos?

Šiauliai

Canva nuotr.

Greta Šiaučiulytė SavickėŠaltinis: VŠĮ „Mėlynasis mėnulis“


302577

Šiaulių mieste vis auga privačių verslų ir nevyriausybinių organizacijų skaičius, o kartu su jais atsiranda ir vis daugiau iniciatyvų skirtų miesto gyventojų emocinei gerovei puoselėti. Viena iš tokių iniciatyvų – „Mėlynas mėnulis“ ir „Marionette“ draugystė, kurios pagrindas – Šiaulių miesto gyventojų geros savijautos auginimas.

„Mėlynas mėnulis“

„Mėlynas mėnulis“, tai sparčiai auganti ne pelno siekianti organizacija, Šiaulių mieste organizuojanti ne tik psichikos sveikatą puoselėjančias veiklas, tokias kaip miško maudynes, savęs pažinimo dienos stovyklas, bet ir konsultacijas pasivaikščiojimo metu apimančias ne tik emocinę, bet ir fizinę gerovę.

„Marionette“

„Marionette“ – šeimos ir bendraminčių sukurtas laisvalaikio pramogų parkas, kuriame miestiečiai gali ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir pabėgti nuo kasdienio streso bei rutinos. Šis parkas prisideda prie miestiečių fizinės sveikatos gerinimo, siūlydamas įvairias vandens sporto pramogas, tačiau taip pat yra neabejingi ir emocinės sveikatos stiprinimui bei psichikos sveikatos raštingumo auginimui.

Verslo ir ne pelno organizacijų žingsniai koja kojon

Šių dviejų organizacijų draugystė yra puikus pavyzdys, kaip privatūs verslai gali prisidėti prie vietos bendruomenės gerovės ir psichikos sveikatos gerinimo. „Marionette“ bendrasavininkas M. Kimtys teigia, kad „verslo parama ir ne pelno siekiančių organizacijų inciatyvos ne visada eina koja kojon, nors tikrai turėtų – tai padėtų pasiekti didesnius ir greitesnius pokyčius“. Šiuo metu „Marionette“ palaiko „Mėlynas mėnulis“ organizuojamas nemokamas emocinės paramos konsultacijas pasivaikščiojimo metu, vaišina konsultacijų metu karštais ir šaltais gėrimais, o ateityje – planuoja kartu rūpintis šiauliečių fizine ir psichikos sveikata bendrų veiklų metu.

„Marionette“ bendrasavininkas Mž. Kimtys pasakodamas apie draugystės su „Mėlynas mėnulis“ pradžią, pabrėžia, kad „bendradarbiavimo klausimo net nereikėjo svarstyti – visi suprantame emocinės paramos svarbą. Jų veikla mus iš karto sužavėjo”. Pasak Mž. Kimčio „ pasaulis keičiamas pamažu, bet kartu – didžiuliais žingsniais. Galbūt ne globaliu mastu, bet kiekvieno pasaulis asmeniškai. Juk perspektyva formuoja gyvenimo tėkmės eigą, o kuo ji pozityvesnė, tuo šviesesnis atrodo rytojus”.

„Mėlynas mėnulis“ bendraįkūrėja G. Šiaučiulytė Savickė pasakoja, kad draugystė su „Marionette“ užsimezgė netikėtai „pradžioje tai buvo tik akimirkos pasiūlymas prisidėti prie organizuojamų nemokamų konsultacijų ir staiga, tai peraugo į jaukią ir palaikančią draugystę, kurios pamatas pastatytas ant emocinę gerovę auginančių tikslų“. M. Kimtys antrina pridėdamas, kad „ši draugystė gali būti puikus pavyzdys, kaip verslas gali prisidėti prie vietos bendruomenės auginimo ir rūpinimosi ja“.

Nemokamos emocinės paramos konsultacijos pasivaikščiojimo metu – prieinamos, vykdomos ir atvira širdimi priima šiauliečius, o jau visai netrukus „Marionette“ kartu su „Mėlynas mėnulis“ kvies į naujas nemokamas veiklas. Gegužės 31 d. prie Talkšos ežero organizuojamas nemokamas renginys Šiaulių miesto gyventojams, kuriame „Marionette“ rūpinsis gera nuotaika, pramogomis ir fiziniu užimtumu, o „Mėlynas mėnulis“ kvies skirti laiko sau susitelkiant į save ir savo poreikius. Renginio programą jau galima rasti „Marionette“ socialiniuose tinkluose, o registruotis į nemokamą veiklą skirtą sau su „Mėlynas mėnulis“ galima čia: https://forms.gle/oWzEKjYgQGQReqGn9

„Mėlyno mėnulio“ ir „Marionette“ bendradaravimas yra reikšmingas žingsnis, rodantis puikų pavyzdį kaip ne pelno organizacijos ir verslas gali prisidėti prie visuomenės gerovės auginimo. Vieningas pastangų sutelkimas gali reikšmingai pagerinti miestiečių savijautą ir prisidėti prie palaikančios bei rūpestingos bendruomenės pamatų kūrimo. „Mėlynas mėnulis“ vadovė G. Šiaučiulytė Savickė kviečia Šiauliuose veikiančius verslus kartu kurti palankią aplinką, kurioje kiekvienas šiaulietis galėtų jaustis saugus, palaikomas ir turėtų galimybę rūpintis savo psichikos sveikata.VšĮ „Mėlynas mėnulis“ primena, kad Šiaulių miesto gyventojai gali nemokamai dalyvauti organizuojamose emocinės paramos veiklose ir išgyventi emociškai sudėtingus laikotarpius kartu su „Mėlynas mėnulis“ komanda. Daugiau informacijos rasite čia: https://www.facebook.com/melynasmenulis.lt

Remiamas turinys



REDAKCIJA REKOMENDUOJA