REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 16 d. 09:59

Karybos ekspertas dalijosi savo žiniomis su gausiu raseiniškių būriu

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


301381

Gegužės 15 d. Raseinių rajono savivaldybės Didžiojoje salėje vyko diskusija apie Lietuvos saugumą, civilinę gynybą ir pilietiškumą su karybos ekspertu, Lietuvos kariuomenės atsargos majoru Dariumi Antanaičiu. Majorą D. Antanaitį kalbino Lukas Pileckas.

Pašnekovai pasidalijo įžvalgomis apie karą, civilinės gynybos ir piliečių pa(si)rengimo karo grėsmėms svarbą. Lukas D. Antanaičiui uždavė ne vieną visuomenei aktualų klausimą, į kurį majoras atsakė remdamasis savo gilia patirtimi.

Gausiai susirinkusioje salėje pokalbio klausėsi Savivaldybės vadovai, tarybos nariai, administracijos vadovas ir darbuotojai, seniūnai bei Raseinių krašto gyventojai. Jiems buvo įdomu klausytis net dvejose tarptautinėse karinėse operacijose dalyvavusio D. Antanaičio, kuris paprastai ir realistiškai papasakojo apie savo patirtis Irako kare ir Afganistane.

Kalbėdamas apie karo grėsmes Lietuvai, karybos ekspertas ragino į situaciją žiūrėti realistiškai, nepasiduoti įvairiausių informacijos šaltinių skleidžiamai panikai ir gyventi visavertį gyvenimą, nelaukiant karo. „Sugebėk pasirūpinti savimi, turėk draugų, gyvenk be baimės“, – tai trys svarbiausi dalykai, kuriais reikėtų vadovautis.

Savivaldybės vadovai dėkojo lektoriui už geranorišką pasidalijimą sukaupta patirtimi ir žiniomis bei didžiulio gyventojų susidomėjimo sulaukusį renginį.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA