PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 9 d. 08:03

Karo draskomame Jemene apvirtus keleiviniam autobusui žuvo 14 žmonių

Pasaulis

Žvakės. Pixabay.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


317477

Kalnuotoje vietovėje Jemeno pietvakariuose sekmadienį nuo kelio nuvažiavo ir apvirto keleivinis autobusas, žuvo mažiausiai 14 žmonių, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Pasak valstybinės naujienų agentūros SABA, autobusas važiavo greitkeliu, iš kurio atsiveria vaizdas į uolėtą vietovę Makatros rajone, kai patyrė mechaninį gedimą ir nuvirto.

Autobusas vežė 14 keleivių iš pietinės Adeno provincijos, kurioje įsikūrusi tarptautiniu mastu pripažinta vyriausybė, į pietvakarinę Taizo provinciją, pranešė agentūra.

Ji nurodė, kad avariją išgyveno tik vienas žmogus, kuris buvo nuvežtas į ligoninę ir gydomas.

Jemene, kur per dešimtmetį trukusį pilietinį karą buvo sugriauta šalies infrastruktūra, mirtini eismo įvykiai nėra retas reiškinys. Kasmet avarijos nusineša tūkstančius gyvybių ir dažniausiai įvyksta dėl viršyto greičio, prastų kelių arba kelių eismo taisyklių nesilaikymo.

Jemeno pilietinis karas prasidėjo Irano remiamiems husiams 2014-aisiais užėmus sostinę Saną ir didžiąją dalį šalies šiaurės. Tuomet vyriausybė buvo priversta bėgti į pietus, vėliau – į Saudo Arabiją.

2015 metų kovą į karą įsitraukė Saudo Arabijos vadovaujama koalicija, kurią tuo metu rėmė JAV, siekdama sugrąžinti į valdžią tarptautiniu mastu pripažintą vyriausybę.

Per karą žuvo daugiau kaip 150 tūkst. žmonių, įskaitant civilius ir kovotojus. Pastaraisiais metais padėtis pablogėjo, konfliktas iš esmės virto aklaviete ir sukėlė vieną didžiausių humanitarinių krizių pasaulyje.