PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 23 d. 13:06

Karaliaus Mindaugo husarų batalione į atsargą išleista beveik 300 karių

Panevėžys

G. Kartano nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Panevėžio miesto savivaldybė


315187

Šiandien Karaliaus Mindaugo husarų batalione vyko nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą baigusių karių išleidimo į atsargą ceremonija. Šiemet IX laidą baigė 289 kariai, iš jų 49 planuoja likti profesinėje karo tarnyboje.

„Garbingai įvykdę pareigą Lietuvos valstybei – atlikę tarnybą Lietuvos kariuomenėje – šiandien Jūs išleidžiami į atsargą. Grįždami į civilinį gyvenimą, išsineškite su savimi tvirtybę, ryžtą, atsakomybę ir drąsą. Tegu tarnybos metu įgytos vertybės ir toliau veda Jus gyvenimo keliu, o išgyventa patirtis motyvuoja kitus. Juk tarnyba Lietuvos kariuomenėje – esminis mūsų valstybės gynybos ir saugumo garantas. Man garbė būti čia bei Panevėžio ir panevėžiečių vardu padėkoti už Jūsų tarnybą. Kuo didžiausios sėkmės tolesniame kelyje“, – sveikinimo žodį tarė Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai per pirmuosius 3 mėnesius mokėsi karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, rikiuotės, ryšių ir medicinos, buvo supažindinami su ginklais, ryšio priemonėmis. Įgijus įvairias karines specialybes, tokias kaip šaulys, kulkosvaidininkas, granatsvaidininkas ir pan., kariai toliau tobulino įgūdžius veikiant mūšio lauke pagal jiems priskirtas specialybes ir pareigas, dalyvavo įvairiose pratybose, tokiose kaip „Geležinis vilkas 2024-I“, „Karaliaus kirtis`24“.