PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 5 d. 20:13

Kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus A. Pečkauskas žada darbų tęstinumą: nekalbame apie didelius pokyčius

Lietuva

Aurimas Pečkauskas. ELTA / Andrius Ufartas

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


312835

Kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus Aurimas Pečkauskas tarp pagrindinių prioritetų likusiai Vyriausybės kadencijai įvardija glaudesį bendradarbiavimą su medikų bendruomene bei savivalda. Šiuo metu viceministro pareigas einantis A. Pečkauskas tikina susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda metu aptaręs daug sveikatos priežiūros sistemos problemų, tačiau žada darbų tęstinumą.

„Buvau darbo pokalbyje. Tikrai su prezidentu pasikalbėjome apie labiausiai prezidentą neraminančius sveikatos priežiūros sistemos aspektus. Lietėme tokias temas kaip bendradarbiavimas su medikų bendruomenėmis, bendradarbiavimas su savivaldybėmis sveikatos priežiūros įstaigų reformos kontekste. Lietėme dalykus, susijusius su sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumu, su aktualiu eilių klausimu“, – pirmadienio vakarą po susitikimo su šalies vadovu žurnalistams sakė A. Pečkauskas.

Anot jo, su G. Nausėda aptartos ir naujų vaistų prieinamumo problemos, situacija Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, privalomojo sveikatos draudimo (PSD) fondo biudžeto klausimai.

„Visko išspręsti tikrai nepavyks. Kalbame, turbūt, apie pagrindinius dalykus – kalbame apie Lietuvos Respublikos Vyriausybės programos įgyvendinimą, kalbame apie darbų tęstinumą, kalbame apie tų tęstinių darbų sklandų įgyvendinimą. Nekalbame apie kažkokius didelius pokyčius kryptyje, kuri šiuo metu yra formuojama sveikatos priežiūros sistemoje“, – aiškino kandidatas pakeisti ministrą Arūną Dulkį.

„Natūralu, kad turbūt sveikatos priežiūros sistema visada yra kompleksinė. Ir kad ir kiek mes spręstume dalykus, tų problemų visada bus“, – pridūrė jis.

A. Pečkauskas pažymėjo, jog bendraujant su medikų bendruomene iki rudens ketinama finalizuoti diskusijas dėl šakos kolektyvinės sutarties. Taip pat kandidatas į ministrus žada sklandesnį bendradarbiavimą su visa gydytojų bendruomene.

ELTA primena, kad atnaujintos Vyriausybės sudėtį prezidentui premjerė Ingrida Šimonytė pateikė praėjusį penktadienį. Vyriausybės vadovė keičia du kabineto narius – žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką ir sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį. Į šiuos postus atitinkamai pateikė dabartinio Seimo Ekonomikos komiteto pirmininką, konservatorių K. Starkevičių bei sveikatos viceministrą A. Pečkauską. Kitose ministerijose pokyčių nėra – pateiktos tvirtinti tų pačių ministrų pavardės.

Prezidentūra jau anksčiau leido suprasti, kad labiausiai abejojama žemės ūkio ministro K. Navicko ateitimi Vyriausybėje. Pastarosiomis savaitėmis kritikos žerta ir sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio atžvilgiu. Visgi, pats prezidentas konkrečių pavardžių viešai neįvardijo.

Savo ruožtu I. Šimonytė teigė keičiamiems ministrams neturinti jokių priekaištų, tačiau sprendimus priėmė, siekiant „konstruktyvaus Vyriausybės darbo“.

Ministrų kabinetas yra sudaromas ir tvirtinamas iš naujo po to, kai Vyriausybė grąžino įgaliojimus naujai išrinktam prisiekusiam prezidentui.

Kaip numato įstatymas, ministrus, premjero teikimu, skiria ir atleidžia šalies vadovas.