REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 12 d. 22:59

Kandidatas į prezidentus G. Jeglinskas pateko į avariją (PAPILDYTA)

Vilnius

Kandidatas į prezidentus Giedrimas Eglinskas pateko į avariją. ELTA / Dainius Labutis

Martyna PikelytėŠaltinis: ELTA


300882

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ keliamas kandidatas į prezidentus Giedrimas Jeglinskas sekmadienio vakarą važiuodamas į štabą pateko į avariją.

Pasak rinkiminio štabo vadovo Luko Savicko, į G. Jeglinsko automobilio šoną įvažiavo taksi. Jo teigimu, smūgis buvo stiprus, išsiskleidė oro pagalvės.

L. Savicko teigimu, automobilį vairavo ne pats kandidatas. Įvykio metu nukentėjusiųjų nebuvo.

Po įvykio į štabą grįžęs G. Jeglinskas žurnalistus patikino, kad nors yra sukrėstas, tačiau sužalojimų nepatyrė ir jaučiasi gerai.

„Važiavome antra juosta, iš pirmos juostos, nuo gėlių turgaus, įsuko taksi, neparodęs posūkio signalo ir dideliu greičiu suko. Taip ir trenkėsi. Tokioje situacijoje dar nesu buvęs. Tačiau svarbiausia, kad visi sveiki ir gyvi ir toliau optimistiškai einame pirmyn“, – po įvykio atvykęs į štabą komentavo G. Jeglinskas.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 59,37 proc. piliečių.

Dėl šalies vadovo posto varžėsi 8 kandidatai: antrosios kadencijos siekiantis Gitanas Nausėda, konservatorių keliama premjerė Ingrida Šimonytė, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas Giedrimas Jeglinskas, Laisvės partijos atstovas, buvęs Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas Dainius Žalimas, Darbo partijos lyderis Andrius Mazuronis, savarankiškai išsikėlę teisininkas Ignas Vėgėlė, gydytojas Eduardas Vaitkus ir eksparlamentaras Remigijus Žemaitaitis.


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA