PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Lapkričio 19 d. 13:19

Kamajų Antano Strazdo gimnazijos valgykla įvertinta penkiais simboliniais puodeliais

Rokiškis

Rokiškio rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


329791

Penkių puodelių ženklas Kamajų gimnazijai jau įteiktas ir priklijuotas. Šiuos simbolinius puodelius suteikia Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai, tikrindami kavines, restoranus, užkandines, viešojo maitinimo įstaigas ir vertindami kaip jose laikomasi higienos ir technologinių reikalavimų. Kuo daugiau puodelių ant maitinimo įstaigos durų, tuo geriau įgyvendinti reikalavimai ir įvertinimas aukštesnis. Penki puodeliai – pats aukščiausias įvertinimas, reiškiantis „puikiai“.

Gimnazijos direktorė Loreta Grochauskienė sako, kad toks aukštas įvertinimas juos visus labai nudžiugino. „Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorės atvyko visiškai netikėtai, mes nieko nežinojome apie jų vizitą. Gimnazijos virtuvę, maistą jos tikrino labai atidžiai – apie keturias valandas. Ir pačios papietavo, buvo nustebintos maisto kokybe. Sakė, kad penki puodeliai viešojo maitinimo įstaigai – ypač retai pasitaiko“, – pasidžiaugė L. Grochauskienė.

Pasak Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorės, jų valgykloje kasdien pietauja beveik visi mokytojai, techninis personalas ir gimnazijos ugdytiniai, kurių – vos ne pustrečio šimto. „Per vieną ilgąją pertrauką visi nespėja papietauti, todėl turime net dvi tokias“, – pastebi L. Grochauskienė.

Direktorė sako, kad didžiausia laimė, jog Rokiškio savivaldybė rajono švietimo įstaigų valgyklų neperdavė į svetimas rankas. „Todėl galim išlaikyti ir kokybę, ir gerą kainą. Sunku gal kam ir patikėti, bet pas mus pietūs kainuoja apie 2 eurus, o pasirinkimas – mažiausiai 3-4 patiekalai. Virtuvėje dirba vietiniai žmonės, kuriais galim visiškai pasitikėti, komanda labai puiki, be abejo, ir administracija kelia griežtus reikalavimus maisto kokybei, higienai, žiūrim perkamų produktų kokybės, daug ką perkam iš vietos ūkių“, – pakomentavo Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorė.

VMVT vertina ne tik bendrą maitinimo įstaigos higienos būklę, bet ir savikontrolės sistemos įgyvendinimą, maisto gaminimo technologijas, įrangą, produktus ir jų pirkimo atsekamumo užtikrinimą, pagrįstų skundų skaičių, veiklos sustabdymo atvejus ir kt.