PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Gegužės 27 d. 15:52

Kalvarijos socialinės globos namų komanda pelnė II-ąją vietą Tarptautinėje žmonių su negalia mini futbolo lygoje „SENI CUP 2024“

Kalvarija

Vaida VosyliūtėŠaltinis: Etaplius.lt


302522

Tarptautinė žmonių su negalia mini futbolo lyga ,,SENI CUP“ – unikalios varžybos, skirtos socialinės globos namų paslaugų gavėjams, turintiems proto ir (ar) psichikos negalias. Varžybų dalyviai iš visos Lietuvos kiekvienais metais nuo 2007-ųjų turi galimybę išbandyti savo sportinį potencialą, paįvairinti kasdienį gyvenimą ir siekti rezultatų.

,,SENI CUP“ Lietuvoje organizuojanti VŠĮ TZMO Sidabra siekia, jog kasmetinės žaidynės atneštų iššūkių ir azarto, didintų draugų ir pažįstamų iš kitų socialines globos paslaugas teikiančių institucijų ratą, dovanotų daugybę teigiamų emocijų ir motyvuotų siekti užsibrėžtų tikslų. Ypatingai didelę reikšmę futbolo varžybų dalyvių emocinei sveikatai turi reabilitacinis poveikis. Dalyvavimas ir laimėjimai stadione – nepakeičiama terapija, didinanti pasitikėjimą savo bei komandos galimybėmis, ugdanti pozityvų požiūrį į sudėtingas situacijas ir užtikrinanti įtrauktį į visuomeninį gyvenimą.

Kalvarijos socialinės globos namų komanda, kaip ir kiekvienais metais, dalyvavo Tarptautinėje žmonių su negalia mini futbolo lygoje ,,SENI CUP 2024", kuri Lietuvoje organizuojama jau 17-ąjį kartą. Fiziškai ir morališkai pasiruošę, tvirtai ir vieningai nusiteikę, vyko į Kauno futbolo maniežą, kuriame kartu su kolegomis iš keturiolikos kitų socialines paslaugas teikiančių institucijų varžėsi dėl specialaus TZMO Sidabra prizo – programos su nakvyne Vinetu kaime. Renginyje dalyvavo Aukštelkės, Kalvarijos, Kėdainių, Jasiuliškio, Macikų, Padvarių, Prūdiškių, Suvalkijos, Veisiejų, Strūnos, Visagino, Zarasų, Ventos socialinės globos namų, Šiaulių miesto savivaldybės, socialinės globos centro ,,Vija“ komandos. Kalvarijos socialinės globos namų komandai ši varžybų diena buvo neeilinė. Įtemptų žaidynių metu pavyko įgyvendinti septyniolikos metų svajonę – pelnyti prizinę nugalėtojų vietą. Tai buvo pasiekta nuosekliai ruošiantis: treniruojantis, planuojant žaidimo strategiją, derinant komandos sudėtį ir stiprinant emocinę sveikatą. Sėkmę garantavo kiekvieno komandos nario indėlis. Motyvacijos sutelkti visas jėgas ir tapti vienais iš nugalėtojų suteikė artimųjų palaikymas ir paskata siekti aukštumų. Kalvarijos socialinės globos namų direktorė Nomeda Zavickaitė, reflektuodama pasiekimus futbolo varžybose, teigia: ,,Kasmet dalyvaujame Tarptautinėje žmonių su negalia mini futbolo lygoje ,,SENI CUP“. Kiekvienąkart, išlydėdami futbolininkų komandą, reiškiame visokeriopą palaikymą ir jaučiame jaudulį. Šie metai mums tapo ypatingi – pirmą kartą per visą dalyvavimo ,,SENI CUP“ laikotarpį iškovojame II-ąją prizininkų vietą. Tai didžiulis džiaugsmas mūsų įstaigos socialinių paslaugų gavėjams ir pasididžiavimas visai bendruomenei. Šis pasiekimas motyvuoja sistemingai ruoštis kitoms veikloms. Esu nepaprastai dėkinga visas jėgas įtemptose varžybose atidavusiems žaidėjams, juos ruošusiems specialistams ir ,,SENI CUP“ organizatoriams, kurie kiekvienais metais vienija

žmones su proto ir (ar) psichinėmis negaliomis išbandant savo jėgas futbolo varžybose.“ Šis renginys ne tik sėkmingai ugdo sportines žmonių su proto ir (ar) psichikos negaliomis kompetencijas, bet ir suteikia daug gerų įspūdžių.

Užtikrintas ir sėkmingas futbolo varžybas praskaidrino įdomūs pasirodymai, bendravimo džiaugsmas. Renginio pradžioje įstabiais triukais žavėjo ir disciplinuotą požiūrį ugdė ,,GO Easy GO" šuniukų pasirodymas, o artėjant pabaigai į linksmybių sūkurį įtraukė ir šokti kvietė visiems žinomas dainas atlikusi Donata Virbilaitė.

Po iškilmingų apdovanojimų, laikant rankose II-osios vietos taurę ir rėmėjų dovanas, Kalvarijos socialinės globos namų paslaugų gavėjai galėjo būti tikri, kad yra nepakartojami ir stiprūs veikdami kartu. Dalyvavimas ,,SENI CUP 2024" kuria bendrystės saitus ir skatina niekada nesustoti siekti užsibrėžtų tikslų. Už kasmetinę gerąją patirtį ir pergalės džiaugsmą esame nepaprastai dėkingi Tarptautinės žmonių su negalia futbolo lygos ,,SENI CUP“ organizatoriams.