PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 11 d. 15:53

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos važiavusį Uzbekijos pilietį su padirbtu dokumentu

Kalvarija

/ Asociatyvi Lauros Jurgelevičiūtės / VSAT archyvo nuotr.

Daiva BalčiūnėŠaltinis: VSAT


318030

Prancūzijoje laikinai apsigyvenusiam uzbekui teks neplanuotai užtrukti Lietuvoje, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Netoli sienos su Lenkija pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos važiavusį Uzbekijos pilietį, kurio pateiktas dokumentas buvo tiktai panašus į tikrą vairuotojo pažymėjimą.

Ankstyvą pirmadienio pavakarę nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę vykdantys VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Marijampolė–Suvalkai ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.) patikrinti sustabdė automobilį „Toyota Camry“. Lenkijoje registruotą automobilį vairavo 43-ejų Uzbekistano pilietis, turintis leidimą laikinai, iki gruodžio pradžios, gyventi Prancūzijoje.

Užsieniečiui pateikus vairuotojo pažymėjimą, pasieniečiai suabejojo, ar jis tikras. Kruopščiai ištyrę jį specialiu prietaisu, VSAT pareigūnai nustatė, kad pagamintas jis ne pagal vertybinių popierių gamybos reikalavimus: iš plastiko, o ne polikarbonato, mikrotekstas ir UV apsauga – imituoti, visi įrašai padaryti spausdintuvu. Visi šie požymiai leido padaryti prielaidą, kad uzbekiškas vairuotojo pažymėjimas – visiška klastotė. Tuo tarpu uzbekas tvirtino, jog tai tikras jo vairuotojo pažymėjimas, kurį įgijęs Ukrainoje.

VSAT nuotr.

Vairuotoją VSAT pareigūnai sulaikė, o automobilį perdavė uzbeko įgaliotam asmeniui.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Trečiadienį Uzbekijos piliečiui buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.