PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 23 d. 09:15

Kalvarijiečiai, atkreipkite dėmesį: turite sklypą – tvarkykitės

Kalvarija

G. Sabaliauskienės nuotr.

Kalvarijos savivaldybės administracijaŠaltinis: mmm.lt


315130

Kalvarijos savivaldybė džiaugiasi ir dėkoja visiems miestelio gyventojams, kurie puoselėja, gražina savo žemės sklypus ir taip kuria savivaldybės teritorijos aplinkos estetinį vaizdą, sveikas, saugias bei palankias gyvenimo sąlygas. Tai, kaip atrodo mūsų gyvenamoji aplinka – Jūsų visų skirto laiko, dėmesio ir pastangų rezultatas.

Tačiau yra ir kitokių atvejų, kai žemės sklypai nėra tinkamai prižiūrimi.

Primename, kad Kalvarijos savivaldybės tarybos 2014 m. sausio 16 d. sprendimu Nr. T-41-1 patvirtintos Kalvarijos savivaldybės miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklės (nuoroda į dokumentą – https://teisineinformacija.lt/kalvarija/document/5633.

Taisyklių reikalavimus pažeidę fiziniai ir juridiniai asmenys atsako pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį (Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas), kuriame už nusižengimo padarymą pirmą kartą numatytą bauda iki 140 eurų, o už pakartotiną nusižengimą – iki 600 eurų.

Apleisti, nesutvarkyti sklypai bus įtraukti į nenaudojamų, apleistų žemės sklypų sąrašą, kurio tikslas – išsiaiškinti šių žemės sklypų nenaudojimo priežastis ir paskatinti jų savininkus bei nuomininkus susitvarkyti (nuoroda į dokumentą - https://teisineinformacija.lt/kalvarija/document/8566.

Kalvarijos savivaldybės taryba nenaudojamai, apleistai žemei nustatė didžiausią žemės mokesčio tarifą (nuoroda į dokumentą – https://teisineinformacija.lt/kalvarija/document/9778.

Primename, kad gyventojų prašymai ar skundai, pastebėjus Taisyklių galimus pažeidimus ar kitais klausimais, priimami Kalvarijos savivaldybės administracijos priimamajame.